«Το πιο αναπτυξιακό και παραγωγικό για την πατρίδα, είναι σήμερα να ενταχθεί κάποιος στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜ. ΒΙΤΣΑΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2020 15:08

«Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυξήσει ραγδαία την οργανωτική του δύναμη, τόσο στο κόμμα όσο και στη νεολαία, καλώντας όποιον πολίτη το επιθυμεί να ενταχθεί στις δυνάμεις του.

Υποστηρίζω χαρακτηριστικά ότι το πιο αναπτυξιακό και παραγωγικό που μπορεί κάποιος να κάνει σήμερα για την πατρίδα του, είναι να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό τόνισε χθες από τη Λάρισα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Πλαισιωμένος από τοπικά στελέχη του κόμματος και τη βουλευτή Α. Βαγενά και πριν αναχωρήσει για Τύρναβο και Ελασσόνα, προκειμένου να μιλήσουν, μαζί με τον επίσης βουλευτή Γιάννη Ραγκούση σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις των εκεί οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας είπε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου:

«Συμπληρώνονται σήμερα 5 χρόνια από τον Ιανουάριο του 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Τότε βρήκε μια οικονομία και μια χώρα υπό χρεοκοπία, εντός των μνημονίων και όταν έχασε τις εκλογές του 2019, την άφησε εκτός μνημονίων και σε σταθερή ανάκαμψη. Παράλληλα, διατήρησε ένα πολύ υψηλό ποσοστό, της τάξεως του 31,5 %, το δεύτερο ή τρίτο μεγαλύτερο που έχει ποτέ κατακτήσει αριστερό κόμμα στον τόπο…

«Από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα έχουν δυστυχώς προκύψει νέα προβλήματα στη χώρα σε πολλά ζητήματα, όπως η ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οι σχέσεις μας με την Τουρκία, η έξαρση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, αλλά και σε ο, τι αφορά στην ίδια τη Δημοκρατία που παρουσιάζει οπισθοχώρηση».

Ο Δημ. Βίτσας αναφέρθηκε στη χθεσινή ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου τον οποίο χαρακτήρισε «υπερενισχυμένη αναλογική, ενάντιο στην αρχή της ισότητας της ψήφου, που συμπλέει με ό,τι βολεύει το οικονομικό σύστημα…

«Η Νέα Δημοκρατία μέσα σε μόλις 6 μήνες παρουσίασε το πραγματικό της πρόσωπο, τη συμμαχία της με τα υψηλά οικονομικά συμφέροντα και τους big -4 των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Στόχος μας είναι αυτή η πολιτική να μην κρατήσει πολύ. Θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές δυνάμεις να γίνουν γρήγορα και πάλι κυβέρνηση για την ανάταξη της οικονομίας και τη δίκαιη ανάπτυξη».

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «μπορεί ως αντιπολίτευση η Ν.Δ. να κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ πως άνοιξε τα σύνορα στους πρόσφυγες, αλλά αυτή είναι που λειτουργεί ως κυβέρνηση «ανοιχτών συνόρων...».

«Τα κλειστά κέντρα θα φέρουν μόνο εντάσεις», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα φτάνει στο μέγιστο διαχειρίσιμο όριο προσφύγων-μεταναστών, αριθμός που κατά τη γνώμη του είναι οι 100.000.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι «αφού επί 6 μήνες η κυβέρνηση άλλαζε διαδοχικά τους υπεύθυνους για το προσφυγικό, πηγαίνοντας από τον Κουμουτσάκο στον Χρυσοχοΐδη, στον Στεφανή και τον Παναγιωτόπουλο, για να επανιδρύσει τελικά το υπουργείο που είχε καταργήσει το περασμένο καλοκαίρι και να αναλάβει ο κ. Μηταράκης, έχω να τους απαντήσω με ένα τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου που έλεγε «Άντε και καλή τύχη, μάγκες…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass