Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιοδοξία και μηνύματα στη βραδιά του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας

* Δημ. Βίτσας: Η κυβέρνηση στα βασικά αμφισβητείται * Γιάννης Ραγκούσης: Θα προσφέρουμε μια δυσάρεστη έκπληξη στον κ. Μητσοτάκη στις εκλογές

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2020 21:34

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και με την παρουσία δεκάδων μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ πραγματοποιήθηκε στη σάλα του κέντρου «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» της Ελασσόνας η εκδήλωση – χοροεσπερίδα της Τοπικής Οργάνωσης Ελασσόνας.

Στην εκδήλωση - χοροεσπερίδα, που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Αντώνης Λιάνος, απηύθυναν χαιρετισμό ο «οικοδεσπότης» συντονιστής γραμματέας της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας Θεόδωρος Τζιώλας και οι βουλευτές Άννα Βαγενά και Βασίλης Κόκκαλης.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Δημήτρης Βίτσας κατά τον χαιρετισμό του είπε ότι «Ο στόχος μας είναι γρήγορα αυτή η δημοκρατική παράταξη να ξαναγίνει κυβέρνηση. Η κυβέρνηση στα βασικά αμφισβητείται, στο προσφυγικό, στην ασφάλεια, στην εκπαίδευση επικρατεί ένα «μπάχαλο» και έρχονται η ασφάλιση, η κατάσταση στους Δήμους («Φιλόδημος») κ.ά.

Ο άνεμος αρχίζει να είναι άνεμος ούριος στα πανιά μας. Ήρθε ο καιρός αυτή η «παρενθεσούλα» να κλείσει και ο λαός να προχωρήσει».

Ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε πως «Αυτή η παράταξη είναι η μόνη παράταξη, ανεξάρτητη από συμφέροντα και εξαρτήσεις και έχει δύναμη. Είναι η μεγάλη προοδευτική παράταξη της χώρας. Εκφράζονται κυρίαρχα από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε; Ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε με τη δύναμη της αλήθειας και την εντιμότητα της πολιτικής μας. Να έχουμε εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και στους πολίτες. Θα προσφέρουμε μια δυσάρεστη έκπληξη στον κ. Μητσοτάκη στις εκλογές...».

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Καρανίκας και Γιώργος Κατσιούρας, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Κώστας Τσανούσας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Καριπίδης και Χρήστος Παπαδημητρίου, ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημ. Κορδίλας, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Γιάννης Αλεξούλης, ο πρ. βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας, ο πρ. δήμαρχος Δεσκάτης – πρ. νομάρχης Γρεβενών Αντώνης Πέτσας, εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ξυνογαλάς, το μέλος της Κ.Ε. Βαγγέλης Αποστόλου, ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Πέτρος Παπαγεωργίου, ο αναπληρ. γραμματέας της Νομαρχιακής Βασίλης Ζωγράφος, μέλη της Νομαρχιακής, πολιτευτές, φορείς της περιοχής, αγροτοσυνδικαλιστές κ.ά.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, διοργανώθηκε προχθές στον Τύρναβο, με ομιλητές τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και Γιάννη Ραγκούση.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης και συζήτησαν με τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής για θέματα κοινωνικής ανάπτυξης, ενίσχυσης των συλλογικών δράσεων και ιδιαίτερα την προώθηση θεμάτων αγροτοδιατροφικού τομέα.

Ο κ. Βίτσας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι σε θέση μάχης και υπερασπίζεται την ελληνική κοινωνία από τις επιθέσεις σε δικαιώματα και κατακτήσεις». Αναφέρθηκε στο έργο των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες «έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, στηρίζοντας ιδιαίτερα τους ασθενέστερους».

Επισήμανε πως «η διεύρυνση του κόμματος, με την ένταξη στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ενεργών πολιτών επιφέρει μία νέα δυναμική, που θα εκφραστεί στο Συνέδριο, για ένα κόμμα στο οποίο έχουν θέση όλοι οι προοδευτικοί, δημοκρατικοί και αριστεροί πολίτες».

Ο Γιάννης Ραγκούσης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο έργο της σημερινής κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι «αναβιώνει όλα εκείνα τα κακά που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, και το χειρότερο είναι ότι τα εφαρμόζει γνωρίζοντας τις συνέπειες για τον λαό και τη χώρα.

Η Ν.Δ. αναβιώνει το σκληρό κομματικό κράτος, με ρουσφέτια και επιλογές που διαμορφώνονται από συναλλαγές όπως έγινε στην περίπτωση Πατέρα στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Υπογράμμισε ιδιαίτερα την αποτυχία της κυβέρνησης στο προσφυγικό, στην ασφάλεια των πολιτών και την έξαρση της εγκληματικότητας, ενώ την κατηγόρησε ότι είναι απούσα και παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τις διεθνείς εξελίξεις».

Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, ενώ ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους. Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδόπουλος και Δημ. Γελαλής, ο δήμαρχος Αγιάς, Αντ. Γκουντάρας, η περιφερειακή σύμβουλος, Δέσποινα Αράπκουλε και οι πρώην δήμαρχοι Τυρνάβου, Παν. Σαρχώσης και Δημ. Κουγιώνης.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα