Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πιστοποιητικό θανάτου αποκάλυψε τη διάρρηξη

ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ - Ο ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2020 22:00

Ελεύθεροι, καθότι γονείς ανήλικου παιδιού, αφέθηκαν με εντολή εισαγγελέα οι Λαρισαίοι συλληφθέντες για τη διάρρηξη και κλοπή στο σπίτι 56χρονου θανόντα στα Μεσάγγαλα.

Ο 50χρονος και η 43χρονη συμβία του, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τεμπών κατηγορούμενοι ότι έσπευσαν να διαρρήξουν το σπίτι του νεκρού, όταν πληροφορήθηκαν τον θάνατό του.

Ο 50χρονος συλληφθείς υπήρξε γνωστός του εκλιπόντα και μάλιστα -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- από τους πρώτους που προσέτρεξαν στο Αγροτικό Ιατρείο Μεσαγγάλων για να πληροφορηθούν την κατάσταση της υγείας του 56χρονου που τελικά πέθανε αιφνιδίως. Σύμφωνα με την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών, ο 50χρονος όταν έμαθε για τον θάνατο του φίλου του, φαίνεται πως το πρώτο πράγμα που σκέφθηκε ήταν να… κλέψει τα υπάρχοντά του.

Έτσι μαζί με τη 43χρονη συμβία του διέρρηξαν το σπίτι του πεθαμένου και έκλεψαν ό,τι τους φάνηκε χρήσιμο. Έναν ανεμιστήρα, μια σόμπα, μια τηλεόραση, ένα φορητό μέσο αναπαραγωγής μουσικής, τρία κινητά τηλέφωνα, μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, 70 ευρώ κι ένα τσαντάκι ώμου που περιείχε ατομικά έγγραφα του εκλιπόντος.

Αστυνομικοί κατέσχεσαν τα κλοπιμαία προκειμένου να αποδοθούν στους οικείους του θανόντα που δεν πίστευαν την εξέλιξη, όπως έκπληκτοι έμειναν και οι αστυνομικοί όταν χρειάσθηκε να συλλάβουν τον φίλο του νεκρού ως τον δράστη της απίστευτης διάρρηξης που αποκαλύφθηκε όταν απαιτήθηκε από την αστυνομία η… σφράγιση του σπιτιού.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

Την περασμένη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, ο άτυχος 56χρονος αισθάνθηκε δυσφορία και για την παροχή πρώτων βοηθειών μετέβη στο Αγροτικό Ιατρείο Μεσαγγάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή στον 56χρονο ο οποίος -σύμφωνα με μαρτυρίες- ενώ βγήκε έξω από το Ιατρείο για «να πάρει μια ανάσα», κατέρρευσε και απεβίωσε. Κατά άλλους έλαβε φαρμακευτική αγωγή και θα ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ο 56χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ μετέβαινε στο Αγροτικό Ιατρείο φαίνεται πως επικοινώνησε με γνωστούς του για να τους ενημερώσει πως δεν αισθάνεται καλά και, μεταξύ άλλων που προσέτρεξαν στο Αγροτικό Ιατρείο για να πληροφορηθούν την κατάσταση της υγείας του, ήταν και ο διαρρήκτης.

Μετά τον θάνατο, συγγενείς του εκλιπόντος διαπίστωσαν πως αντιμετώπιζαν ένα πρόβλημα αφού κατά τα προβλεπόμενα, για να τελεσθεί η νεκρώσιμος ακολουθία απαιτείται είτε βεβαίωση ιατρού – είτε βεβαίωση ιατροδικαστή (σ.σ. ανάλογα τις συνθήκες θανάτου). Έγγραφα που δεν διέθεταν και δεν θα μπορούσε να γίνει η κηδεία.

Έτσι την επόμενη ημέρα, την Τρίτη το μεσημέρι, συγγενής του εκλιπόντα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών για να δηλώσει τον θάνατο του 56χρονου.

Μετά από εντολή εισαγγελέα αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι ου 56χρονου για να το σφραγίσουν, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, καθώς ο θάνατός του δεν αναφέρθηκε αμέσως στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά την επόμενη ημέρα όταν διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει η ταφή.

Αργά το μεσημέρι της Τρίτης, αστυνομικοί της ομάδας ασφαλείας του Τμήματος Τεμπών μετέβησαν στην οικία του θανόντα στα Μεσάγγαλα, για να διαπιστώσουν ότι άγνωστοι αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο, έκλεψαν αντικείμενα της οικοσκευής.

Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Τεμπών, δράστης της κλοπής ήταν ο… φίλος του πεθαμένου που όταν έμαθε για τον θάνατο έσπευσε με τη συμβία του στο σπίτι του νεκρού για να κλέψουν τα υπάρχοντά του. Ηλεκτρικές συσκευές, λίγα μετρητά, κινητά τηλέφωνα, μια μοτοσικλέτα, το τσαντάκι του νεκρού και καθότι παράλια, δεν θα άφηναν στο σπίτι του νεκρού τον… ανεμιστήρα.

Ο 50χρονος και η 43χρονη συμβία του, συνελήφθησαν για να αφεθούν στη συνέχεια ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή καθότι έχουν ένα ανήλικο παιδί. Τα κλεμμένα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς για να αποδοθούν στους συγγενείς του εκλιπόντα.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Σχετικά Άρθρα