«Προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα χωρίς όραμα»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΕΡ – ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΜΑΡΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2020 16:45

«Για απουσία οράματος της δημοτικής αρχής Τυρνάβου, που να μετουσιώνεται σε παρεμβάσεις προς όφελος των δημοτών » μιλάει στην «Ε» ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που Θέλουμε», κ. Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι, με αφορμή την υπερψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος για το 2020.

Ο κ. Αμάρι σημειώνει σε δήλωσή του ότι «χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για τη βελτίωση της καθημερινότητας στους δημότες του Τυρνάβου» και προσθέτει:

«Επιλέξαμε την υπεύθυνη στάση της συναίνεσης υπερψηφίζοντας το τεχνικό πρόγραμμα με τις παρατηρήσεις μας επ’ αυτού, ενώ για τον προϋπολογισμό, καταθέσαμε μία εναλλακτική πρόταση προς ψήφιση, προς όφελος των δημοτών. Ωστόσο, ο κ. δήμαρχος αποφάσισε να μην υιοθετήσει καμία από τις προτάσεις που καταθέσαμε. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί προτίμησε να διαθέσει κοντά στις 80.000 ευρώ τον χρόνο για να πληρώνονται δύο ακόμη ειδικοί συνεργάτες του και ο γενικός γραμματέας, ενώ εμείς με την εναλλακτική πρόταση που καταθέσαμε για τον προϋπολογισμό, προτείναμε να διατεθούν αυτά τα χρήματα σε παρεμβάσεις ουσίας προς όφελος των συμπολιτών. Και εξηγούμαι:

-Προτείναμε να δοθούν 20.000 ευρώ για τη συντήρηση και επισκευή των κοιμητηρίων στις Δημοτικές Ενότητες Τυρνάβου και Αμπελώνα, ενώ η δημοτική αρχή έχει προϋπολογίσει μόνο 1.000 και 400 ευρώ αντίστοιχα.

-Προτείναμε να διατεθούν επιπλέον 10.000 ευρώ σε τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο.

-Προτείναμε να ενισχυθεί κατά 15.000 ευρώ ο κωδικός για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων και κατά 2.761 ευρώ ο κωδικός που αφορά κτηνιατρικές υπηρεσίες.

-Προτείναμε την τοποθέτηση άλλων 10.000 ευρώ στον κωδικό για την προμήθεια χημικών απολυμαντικών της δημοτικής πισίνας, γιατί είναι θέμα υγιεινής των δημοτών.

Τίποτα από όλα αυτά δεν δέχθηκε η δημοτική αρχή».

Για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τυρνάβου ο κ. Αμάρι τονίζει: «Δυστυχώς, είναι μία αντιγραφή του τελευταίου, που καταρτίστηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Απουσιάζουν νέες προτάσεις για παρεμβάσεις και έργα που θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας.

Όσον αφορά στη μελέτη για τη νότια παράκαμψη του Τυρνάβου, η παράταξή μας πρότεινε τη συγκρότηση επιτροπής ώστε να προηγηθεί ανοιχτή διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων και των δημοτών, πριν ληφθούν οριστικές και δεσμευτικές, για τη φυσιογνωμία του Τυρνάβου, αποφάσεις. Δυστυχώς, δεν εισακουσθήκαμε».

Ως προς τη διαδικασία τώρα, αξίζει να αναφερθεί ότι η πρόταση που κατέθεσε η παράταξη του κ. Αμάρι, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία καθώς από την παράταξη «Δράση Πολιτών» του κ. Αστ. Ροντούλη, που στήριξε την πρόταση του κ. Αμάρι, απουσίαζαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ η παράταξη «ΣυνΠολιτεία» του πρώην δημάρχου κ. Π. Σαρχώση υπερψήφισε την πρόταση του δημάρχου κ. Κόκουρα. Έτσι υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δημάρχου συγκεντρώνοντας 11 θετικές ψήφους έναντι της πρότασης του κ. Αμάρι που συγκέντρωσε 10 θετικές ψήφους. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του κ. Αστ. Χατζηκράχτη δεν ψήφισε καμία από τις δύο προτάσεις.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass