Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2020 15:41

Εορτασμός Αγίου Χαραλάμπους στη συνοικία Ιπποκράτη

Μεθαύριο Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου εορτάζεται η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στην εν λόγω ενορία στη συνοικία Ιπποκράτη. Οι ακολουθίες θα τελεστούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Αύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου (παραμονή της εορτής) στις 6:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Μεθαύριο Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου (Αγίου Χαραλάμπους) 7:00 – 10:30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα 5.00 μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός, η Παράκλησις του Αγίου Χαραλάμπους και εν συνεχεία στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου στους δρόμους της συνοικίας. Το βράδυ στις 9:00 μ.μ. ιερά αγρυπνία επι τη εορτή του Αγίου Βλασίου. Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

***

 

Εορτάζεται ο Αγ. Χαράλαμπος στην περιοχή Αγιάς

Γιορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς. Αύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ., θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και ανήμερα της γιορτής, το πρωί της Δευτέρας, στις 7:00, θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία.

Γιορτάζει και πανηγυρίζει, επίσης, ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Μεγαλοβρύσου Αγιάς. Αύριο, στις 5 μ.μ., θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και το πρωί της Δευτέρας θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία.

Τέλος, αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους θα τελεσθεί στις 9:30 αύριο, το βράδυ της Κυριακής στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Γερακαρίου Αγιάς.

***

 

Τιμάται στους Γόννους ο Αγιος Χαράλαμπος

Τον προστάτη τους Άγιο Χαράλαμπο τιμούν ο Μορφωτικός Σύλλογος και το Λαογραφικό Μουσείο Γόννων. Συγκεκριμένα αύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο εκκλησάκι του Λαογραφικού Μουσείου, θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Καλούνται όλοι να παρευρεθούν.

***

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Αύριο Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ. ο κ. Νικόλαος Τσιρέλης, δικηγόρος, MSc Κανονικού Δικαίου, θα παρουσιάσει με προβολές στην αίθουσα της ΓΕΧΑ, (Μανδηλαρά 14), το θέμα: «Ακυρώνεται η Συμφωνία των Πρεσπών»;

***

 

Εκδήλωση Θεολόγων με Εσπερινό, ομιλία και κοπή πίτας

Από το Παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 5 το απόγευμα θα τελεσθεί Εσπερινός στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος (δίπλα από το Επισκοπείο). Μετά τον Εσπερινό θα ακολουθήσει ομιλία στην αίθουσα «Επιούσιος» της Μητροπόλεώς μας από τον διδάκτορα Θεολογίας κ. Αναστάσιο Πολυχρονιάδη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ο λαμπρότερος στέφανος».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Θα παραστεί και θα την ευλογήσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Κατόπιν θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του Παραρτήματος. Καλούνται τα μέλη και οι θεολόγοι του Ν. Λάρισας να προσέλθουν στην ως άνω εκδήλωση.