Ο Δήμος Λαρισαίων διαγράφει οφειλές του προς τρίτους

-ΥΨΟΥΣ 932.919 ΕΥΡΩ, ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Δ.Ο.Υ. ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2011-2014, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΡΙΘΗΚΑΝ «ΜΗ ΝΟΜΙΜΕΣ»

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2020 21:25

Τη διαγραφή οφειλών του Δήμου Λαρισαίων, προς τρίτους, ύψους 932.919,02 ευρώ, καλείται να εγκρίνει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων.

Οι οφειλές, που περιγράφονται σε 179 παραστατικά, συνολικά 83 δικαιούχων, αφορούν στο χρονικό διάστημα από το 2011 μέχρι και το 2014, και διαγράφονται λόγω του ότι κρίθηκαν ως μη νόμιμες δαπάνες, που έγιναν από τον Δήμο τα παραπάνω έτη και λόγω παρέλευσης πενταετίας, όπως προβλέπεται από τον Ν.2362/95 (άρθρο 90).

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων «Τα παραστατικά αυτά, μετά από έλεγχο των δικαιολογητικών τους, έχουν αξιολογηθεί από την Υπηρεσία Οικονομικών ως μη νόμιμες δαπάνες (έλλειψη αρκετών δικαιολογητικών, ημερομηνίες εκτός των νόμιμων ορίων, κ.λπ.). Σε διαφορετική περίπτωση θα εντάσσονταν στο καθεστώς της «Αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων προς τρίτους».

Βάσει σχετικού εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, «...Στις περιπτώσεις που η μη απορρόφηση σχετίζεται με μη νόμιμες δαπάνες, θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διαγραφούν από τις απλήρωτες υποχρεώσεις των φορέων».

Επισημαίνεται δε, ότι στην περίπτωση κατά την οποία δικαιούχος (του οποίου έχει παραγραφεί το παραστατικό του) έχει ήδη προβεί σε αγωγή κατά του Δήμου, χωρίς να ενημερωθεί το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Οικονομικών και υπάρξει τελεσίδικη απόφαση υπέρ του, τότε προβλέπεται να δρομολογηθεί η εξόφληση του παραστατικού με βάση τη δικαστική απόφαση.

Τέτοιες περιπτώσεις δεν προέκυψαν στον Δήμο Λαρισαίων, όσο αφορά στους 83 δικαιούχους των παραστατικών, που προτείνονται για διαγραφή.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των δικαιούχων οφειλών του Δήμου, εμφανίζονται η Α' Δ.Ο.Υ. Λάρισας, γνωστή αλυσίδα σούπερ- μάρκετ που διέκοψε τη λειτουργία των καταστημάτων της, επιχειρήσεις εστίασης, εταιρείες εκτυπώσεων, τυπογραφεία, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗΚΕΛ), εταιρεία σιδηροκατασκευών κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass