Ο «Βασιλιάς ξυπόλυτος» και οι «Άγριες Μέλισσες»

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – ΜΠΟΥΡΑΝΙ -ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΦΕΤΟΣ Η ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΓΚΑΡΛΕΜΟΥ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2020 22:30
Βασίλισσα του φετινού Τυρναβίτικου Καρναβαλιού είναι η Άννα – Μαρία Ι. Γκαρλέμου Βασίλισσα του φετινού Τυρναβίτικου Καρναβαλιού είναι η Άννα – Μαρία Ι. Γκαρλέμου

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το Μπουρανί 2020, με τη δημοτική αρχή να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και στον τομέα αυτό αλλά και στη διασκέδαση.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου στη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών θα συμμετέχουν πάνω από 3.000 μέλη των γκρουπ, ενώ ο Τέλης Μπλάντας μετά από απόφαση του δημάρχου κ. Ιωάννη Κόκουρα ανέλαβε και πάλι την ευθύνη της δημιουργίας των αρμάτων με ένα εκλεκτό επιτελείο συνεργατών. Ο Τέλης Μπλάντας δεν είναι απλά ένας δημιουργός αρμάτων αλλά είναι ένας πηγαίος καλλιτέχνης, στο πρόσωπο του οποίου αντικατοπτρίζονται όλοι εκείνοι οι γνήσιοι αυτοδίδακτοι καλλιτέχνες-δημιουργοί που πρόσφεραν στον χώρο.

Έτσι λοιπόν φέτος στη μεγάλη παρέλαση ο Βασιλιάς Καρνάβαλος θα είναι ξυπόλυτος βασιλιάς. Θα παρελάσουν επίσης οι Κάπτεν Αμέρικα, οι Τζόκερ, οι Παπιγιόν αλλά και οι Άγριες Μέλισσες.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χριστόφορος Κατσαρός σημειώνει ότι «Το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το Μπουρανί είναι συνυφασμένα με την πολιτιστική κουλτούρα του Τυρνάβου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Σκοπός της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Ιωάννη Κόκουρα είναι αυτή την πολιτιστική κληρονομιά που παραλάβαμε από τους προγόνους μας όχι απλά να τη διατηρήσουμε αλλά να την αναδείξουμε ακόμα περισσότερο. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι, είναι μαζί μας το σύνολο των συνδημοτών μας. Σ’ αυτή την προσπάθεια πέρα από τους χιλιάδες καρναβαλιστές που θα παρελάσουν είναι και οι κάτοικοι του Αμπελώνα και των χωριών του Δήμου, οι οποίοι είτε θα συμμετέχουν στα αποκριάτικα δρώμενα μέσα από τη μεγάλη παρέλαση και τις άλλες εκδηλώσεις είτε την Καθαρά Δευτέρα με το Μπουρανί στον Τύρναβο και τη φασολάδα σε Αμπελώνα και χωριά θα δώσουν την ευκαιρία σε ντόπιους και τους χιλιάδες επισκέπτες να περάσουν στιγμές μοναδικές».

 

Η Βασίλισσα

του Καρναβαλιού

Η πανέμορφη και εντυπωσιακή Άννα – Μαρία Ι. Γκαρλέμου, μια όμορφη 23χρονη κοπέλα από τον Τύρναβο, θα είναι φέτος η Βασίλισσα του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού, που θα ηγηθεί της φετινής μεγάλης παρέλασης το βράδυ της Κυριακή 1ης Μαρτίου.

Η Άννα - Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Τύρναβο και τελείωσε τη σχολή Τεχνικών Φαρμάκων και Καλλυντικών. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη του Τυρνάβου ενώ χόμπι της είναι η ιππασία.

Η ίδια μετά την επιλογή της δηλώνει: «Από μικρή συμμετέχω τόσο σε παρελάσεις όσο και σε πολλές εκδηλώσεις του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού και πάντα ονειρευόμουν να έχω τον ρόλο της Βασίλισσας. Θεωρώ μεγάλη τιμή την επιλογή μου και περιμένω με ανυπομονησία να ζήσω το φετινό καρναβάλι. Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει στον Τύρναβο και να γιορτάσει με τον ιδιαίτερο τυρναβίτικο τρόπο τις Απόκριες με πολύ κέφι και διασκέδαση που κορυφώνεται με τη ζωντάνια της μεγάλης παρέλασης την Κυριακή αλλά και το μοναδικό έθιμο του μπουρανί την Καθαρά Δευτέρα».

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass