Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λύση για το υδρευτικό των Φαρσάλων

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΥΟ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΕ «ΛΟΥΤΖΑΚΟΡΕΜΑ» ΚΑΙ «ΚΑΚΛΕΤΖΟΡΕΜΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2020 22:20

Με την κατασκευή και χρηματοδότηση δύο φραγμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών, ένα στη θέση «Λουτζακόρεμα» στο δημοτικό διαμέρισμα Ναρθακίου και ένα στη θέση «Κακλετζόρεμα» μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων Αχιλλείου και Διλόφου, οι Φαρσαλινοί εναποθέτουν τις όποιες ελπίδες τους, για λύση του οξυμένου υδρευτικού προβλήματος ποιότητας που βασανίζει την πόλη για τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών υπό τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές του ν. Λάρισας κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Στέλλα Μπίζιου, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή, ο καθηγητής του ΑΠΘ κ. Γεώργιος Σούλιος, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φαρσάλων κ. Αναστάσιος Λιαπής και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος, συμφωνήθηκε ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο κατεπείγον πρόβλημα της ποιότητας του νερού στον Δήμο Φαρσάλων.

Στο τέλος της σύσκεψης, όπως επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, συμφωνήθηκε ότι το έργο της κατασκευής των δύο φραγμάτων και του ενός διυλιστηρίου μαζί με τους αγωγούς ύδρευσης και άρδευσης θα ενταχθεί στο νέο Πρόγραμμα έργων του Υπουργείου Εσωτερικών που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος "o Δήμος Φαρσάλων και οι συνεργάτες του Υπουργείου Εσωτερικών θα εξετάσουν όλες τις λεπτομέρειες της υλοποίησης του έργου και θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα".

Μετά το πέρας της σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου δήλωσε τα εξής: «Σήμερα (χθες) είναι μία ιστορική ημέρα για την περιοχή των Φαρσάλων, καθώς στη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, υπήρξε δέσμευση για ένταξη στο νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου, των έργων εκείνων που θα λύσουν το χρονίζον πρόβλημα της ύδρευσης.

Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν δύο φράγματα, ένα στη θέση «Λουτζακόρεμα» στο δημοτικό διαμέρισμα Ναρθακίου και ένα στη θέση «Κακλετζόρεμα» μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων Αχιλλείου και Διλόφου, τα οποία θα επιλύσουν το πρόβλημα της ύδρευσης, ενώ θα συμβάλλουν σημαντικά και στο κομμάτι τις άρδευσης. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες, αφού θα προηγηθεί η αναγκαία τεχνική σύσκεψη αλλά και οι ανακοινώσεις για την ένταξη των έργων. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, αλλά και για την επανειλημμένη δέσμευσή του πως θα ολοκληρωθεί εντός της τετραετίας, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν προς την κατεύθυνση αυτή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνος σε δήλωσή του σημειώνει: «Η σημερινή ημέρα είναι ορόσημο για τα Φάρσαλα, καθώς μπήκε στις ράγες της επίλυσης ένα πρόβλημα δεκαετιών, αυτό της ύδρευσης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος έδειξαν τάχιστα αντανακλαστικά, δρομολογώντας την κατασκευή εκείνων των έργων που απαιτούνται ώστε η πόλη των Φαρσάλων να απολαμβάνει επιτέλους το αυτονόητο, άφθονο και καθαρό νερό. Η σημερινή ανακοίνωση του κ. Θεοδωρικάκου μετά τη σύσκεψη που έγινε, είναι ένα ακόμη δείγμα ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει ό,τι λέει. Μέσα σε 7 μήνες έχει καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να εμπνεύσει ασφάλεια και αισιοδοξία στους πολίτες. Και είναι μόνον η αρχή. Στο τέλος αυτής της τετραετίας, η χώρα μας θα αφήσει πίσω της ανεπιστρεπτί την εποχή του ανέξοδου λαϊκισμού και της ανεπάρκειας. Ως ΝΟΔΕ Λάρισας, θα συνεχίσουμε να προωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα προβλήματα της περιοχής, έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητες της σημερινής κυβέρνησης».

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Σχετικά Άρθρα