Απαγχονίστηκε στον γυναικωνίτη της εκκλησίας

ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ Η ΧΑΛΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2020 15:00

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ από την είδηση του θανάτου του ιερέα του χωριού, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στον γυναικωνίτη της εκκλησίας.

Ο 59χρόνος ρασοφόρος, ενώ είχε επικοινωνήσει το πρωί με τον αδελφό του και ενημέρωσε την πρεσβυτέρα ότι θα μεταβεί στην ιερατική σύναξη που είχε προγραμματίσει η Μητρόπολη στο Μελισσοχώρι, εν τούτοις δεν έδωσε σημεία ζωής. Επιστρέφοντας από τη Λάρισα η σύζυγός του, όπου είχε μεταβεί για να πάρει τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε τα τελευταία χρόνια ο ιερέας τον αναζήτησε, με αποτέλεσμα να τον βρει κρεμασμένο στον γυναικωνίτη της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου. Ειδοποιήθηκε ο φαρμακοποιός του χωριού, το ΕΚΑΒ και η αστυνομία, με τους διασώστες δυστυχώς να διαπιστώνουν τον θάνατό του.

Οι κάτοικοι της Χάλκης, αν και γνώριζαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ιερέας τους -τα οποία τον είχαν οδηγήσει παλαιότερα σε διακοπή άσκησης των ιερατικών του καθηκόντων- δεν πίστευαν ποτέ ότι αυτά θα τον οδηγούσαν στο απονενοημένο διάβημα. Μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον παπά τους, για τη φιλοκαρδία και το έργο του. Ο ιερέας ήταν νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ ήταν εφημέριος στη Χάλκη εδώ και 24 χρόνια (από το 1996).

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι από τον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Ιερώνυμο, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στον ναό από τις 11 π.μ. Η ταφή του θα γίνει στον τόπο καταγωγής του, στην Αρχαία Ολυμπία, αύριο Σάββατο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass