Ανέδειξε το έργο του π. Εφραίμ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ» ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤ. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2020 22:25

Την ετήσια τακτική γενική συνέλευση πραγματοποίησε χθες στο «Χατζηγιάννειο», ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος "Πορεία Αγάπης", στο πλαίσιο της οποίας υπήρξαν ενδιαφέρουσες ομιλίες από καταξιωμένους καθηγητές.

Μετά τον χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου Σωτήρη Μουντζούρη, τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό (που διανεμήθηκαν και γραπτώς στους παρευρεθέντες και στα μέλη), ο λόγος δόθηκε στον γνωστό και διαπρεπή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Σταύρο Ιω. Μπαλογιάννη, ο οποίος ανέπτυξε το λίαν ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα "Η δρόσος της Ορθοδοξίας εις άνυδρον έρημον".

Η ομιλία περιστράφηκε στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή και κυρίως στο σημαντικό έργο του προσφάτως κοιμηθέντος αγίου Γέροντος π. Εφραίμ (της Αριζόνας), ο οποίος από το Άγιον Όρος μεταλαμπάδευσε το γνήσιο Ορθόδοξο Χριστιανικό πνεύμα του Μοναχισμού στην Αμερική, ιδρύοντας 19 μοναστήρια (!) με το Αγιορείτικο ορθόδοξο τυπικό.

Στη συνέχεια ο επίσης καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ κ. Σεραφείμ Ν. Νανάς (Λαρισαίος στην καταγωγή) παρουσίασε ολιγόλεπτο βίντεο και ομίλησε για τη συνεργασία του ΚΕΔΑΣ "Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός" με την "Πορεία Αγάπης", της οποίας πνευματικός ιδρυτής υπήρξε ο μακαριστός Γέροντας π. Αθανάσιος (Μυτιληναίος), ηγούμενος της Ιεράς Κομνηνείου Μονής (Στόμιο Λαρίσης).

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου απονεμήθηκε αναμνηστική τιμητική πλακέτα στον ΚΕΔΑΣ, για την άριστη συνεργασία με την "Πορεία Αγάπης", και για το γεγονός ότι υπήρξε το έναυσμα για την ίδρυση και της "Πορείας Αγάπης", το 2009.

Χαιρετισμό στη Γ.Σ. απηύθυνε ο Διευθυντής του γραφείου του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, καθηγητής κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, τονίζοντας τη σημασία και αξία της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στον κόσμο, καθώς και τη μεγίστη προσφορά του Γέροντος Εφραίμ στον Ορθόδοξο Μοναχισμό στην Αφρική.

Παρευρέθησαν επίσης κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως (ο πρ. δήμαρχος Λαρισαίων κ.Τζανακούλης, ο οποίος απηύθυνε και σχετικό χαιρετισμό, δημοτικοί σύμβουλοι), κ.α.

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Μπαλογιάννη θα δημοσιευθεί στο Περιοδικό του Συλλόγου "Ορθόδοξη Ιεραποστολική" Πορεία Αγάπης.

 

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass