Σχέδια πολεοδομικής μελέτης στην Αλεξανδρινή

Εντάσσεται μετά από πολύχρονους αγώνες στο Εθνικό Κτηματολόγιο * Σημαντικές ανακοινώσεις του Ηλία Κίτσου σε εκδήλωση

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2020 21:54

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου του παραλιακού οικισμού της Αλεξανδρινής. Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν απλά μια χοροεσπερίδα για γλέντι και διασκέδαση, αλλά ουσιαστικά μια χειμερινή γενική συνέλευση των κατοίκων του οικισμού για να ενημερωθούν για βασικά ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή.

Στην ομιλία του πληθωρικός και συγκινημένος ήταν ο πρόεδρος της Αλεξανδρινής κ. Ηλίας Κίτσος, που αφού αρχικά ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες για τη συμμετοχή και παρουσία στην εκδήλωση έκανε μια εκτενή αναφορά στις νέες θετικές εξελίξεις που αφορούν στον οικισμό.

Αναλυτικότερα, μια από τι βασικές εξελίξεις είναι η ένταξη της Αλεξανδρινής στο Εθνικό Κτηματολόγιο μετά από πολλούς αγώνες του συλλόγου. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα και το δικαίωμα στους κατοίκους – ιδιοκτήτες να προχωρήσουν άμεσα σε αιτήματα για σχέδια πολεοδομικής μελέτης πόλης.

Ο κ. Κίτσος υπογράμμισε επίσης ότι το 1/3 του οικισμού της Αλεξανδρινής είναι ενταγμένο στο ΒΚ 1114, επομένως λειτουργεί ο Νόμος 1591/86, που σε συνδυασμό με την ΠΟΛ 1130/98 δημιουργούν το υπόβαθρο για τη λήξη της ομηρίας.

Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήρθε και γι’ αυτό το μικρό τμήμα του οικισμού η ώρα των τίτλων της Αλεξανδρινής και όχι μόνο.

Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται η όδευση του Δικτύου, γεγονός που θα φέρει τον πολιτισμό στον οικισμό.

Επίσης αναμένεται με την παραχώρηση του αιγιαλού η χρηματοδότηση του εξουσιοδοτημένου εργολάβου από τον Δήμο Αγιάς κ. Αθ. Εμμανουήλ. Έργα που με τις ασφαλτοτρώσεις και άλλες παρεμβάσεις αλλάζουν σιγά- σιγά την εικόνα της Αλεξανδρινής.

Επίσης ο πρόεδρος ενημέρωσε ότι με βάση τον Νόμο 1591/86 παραχωρούνται στην οικεία κοινότητα οι πλατείες, δρόμοι, κοινόχρηστοι χώροι και ο αιγιαλός χωρίς άλλη διατύπωση.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΥΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Καταλήγοντας ο κ. Κίτσος σημείωσε ότι μετά από αγώνα όλων των φορέων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων Αγιάς και Τεμπών στον άξονα Στόμιο – Αλεξανδρινή, Καστρί Λουτρό – Μεσάγγαλα για τη μυδοκαλλιέργεια το Υπουργείο Ναυτιλίας απέρριψε το αίτημά τους. Ένα αίτημα που είναι καθολικό από όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο πρώην υφυπουργός και νυν βουλευτής κ. Βασίλης Κόκκαλης ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, ο εκπρόσωπος του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ. Δαρδιώτης Νίκος, επιθεωρητής Δασών, η προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Αθανασία Γκάλφα κ.ά.

 

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass