Μεγάλη «πληγή» η άρδευση για την Ελασσόνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2020 22:10

Μεγάλη «πληγή» για τον Δήμο Ελασσόνας αποτελεί η άρδευση, σύμφωνα με τα όσα «κατέθεσε» ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, ζητώντας το θέμα να συζητηθεί διεξοδικά το συντομότερο δυνατόν (…ίσως την ερχόμενη εβδομάδα) για να ληφθούν αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Χαρακτηριστικά, τα όσα είπε, ανάμεσα στα άλλα, ο δήμαρχος

Ελασσόνας, απευθυνόμενος στο Σώμα:

«Ο Δήμος βρέθηκε στη δύσκολη θέση να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο άνοιγμα στο θέμα της άρδευσης του 2019. Το θέμα πρέπει να το συζητήσουμε το συντομότερο δυνατόν, τόσο για να κάνουμε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις όσον αφορά στον κανονισμό της άρδευσης όσο και για να κάνουμε κάποιες κινήσεις που αφορούν στο εισπρακτικό κομμάτι και αφορά την τιμολογιακή πολιτική της. Ήδη, έχουν γίνει συναντήσεις με τους 40 προέδρους Κοινοτήτων, τους ενημέρωσα για την κατάσταση και τους ζήτησα να συνδράμουν, ώστε να μπορέσουμε φέτος με το νέο πλαίσιο που θα υπάρξει και που θα αποφασίσει το Δ.Σ., αλλά και με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, να μπορέσουμε να φέρουμε στα «ίσα» το θέμα της άρδευσης που αποτελεί μια μεγάλη πληγή για τον Δήμο, γιατί το άνοιγμα είναι μεγάλο. Θέλω από όλους σας τη συνεργασία με τον νέο αντιδήμαρχο Άρδευσης και με τις υπηρεσίες, να κατατεθούν προτάσεις, οι οποίες να λαμβάνουν υπόψη τη δύσκολη κατάσταση και τα οικονομικά δεδομένα, που προκύπτουν από τις υπηρεσίες, προτάσεις που να έχουν να κάνουν με το πώς να λειτουργήσει καλύτερα η άρδευση το 2020.

Συγκεκριμένα, από τους 40 προέδρους οι 30 πρόεδροι δήλωσαν ότι το σύστημα δεν λειτουργεί στις Κοινότητές τους ή εάν λειτουργεί… λειτουργεί με διαφόρους τρόπους που δεν είναι σε καμία περίπτωση συμβατοί με τον κανονισμό της άρδευσης. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλα τα δεδομένα και να προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα νέο σχέδιο για την άρδευση του 2020, που θα βοηθήσει να μην υπάρχει αυτό το οικονομικό άνοιγμα για τον Δήμο μας. Να θέσετε υπόψη του νέου αντιδημάρχου Άρδευσης τις ειδικότερες προτάσεις σας για το θέμα της βελτίωσης του συστήματος της άρδευσης».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας – πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου ζήτησε διευκρινίσεις:

«Μια διευκρίνιση ήθελα. Αναφέρθηκε ότι 30 πρόεδροι Κοινοτήτων επικαλέστηκαν ότι δεν λειτουργούσε το σύστημα άρδευσης. Τι εννοούσατε; Ότι δεν δούλευαν τα μηχανήματα σωστά; Δεν γινόταν σωστά η καταμέτρηση; Ή ήταν κάποιο μηχανικό πρόβλημα που πρέπει να αντικατασταθεί και δεν γινόταν η σωστή αξιολόγηση για το πόσο κατανάλωση έχει;».

Απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας, αναφέροντας:

«Τα προβλήματα είναι πολλά και σε κάθε περίπτωση και συνοψίζονται σε 2-3 κατηγορίες που έχουν να κάνουν είτε με το σύστημα με κάρτα, δεν λειτουργεί σε πολλές περιπτώσεις γιατί είτε «κλέβει» κυβικά, είτε δεν λειτουργεί καθόλου το μηχάνημα. Σε άλλες περιοχές δεν υπήρχε κανένας έλεγχος και οι υδρονομείς δεν έκαναν τη δουλειά τους, όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να ποτίζουν ανεξέλεγκτα και από την άλλη υπάρχουν πάρα πολλές κοινότητες που έχουν δηλωθεί …με πολύ λιγότερα στρέμματα από όσα ποτίζουν, με αποτέλεσμα και εκεί να υπάρχει απώλεια εσόδων.

Υπάρχει προβληματική λειτουργία του συστήματος άρδευσης και πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάποιες λύσεις και προτάσεις που θα καταθέσουμε για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Σύντομες τοποθετήσεις έκαναν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Φώτης Καραγκόγκος και Αντώνης Μπίσμπας.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass