Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2020 15:44

Σύσκεψη για την ιδιωτικοποίηση της υγείας

Η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) και ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ) διοργανώνουν ευρεία ανοικτή σύσκεψη με θέμα την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας - Συνεργασίες Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και μετατροπή του ΠΓΝΛ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ώρα 07μ.μ. στη Λάρισα στο αμφιθέατρο του «Μύλου του Παππά».

Κύρια εισηγήτρια της εκδήλωσης θα είναι  η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτη Ρέτζιου.

* Στο μεταξύ, την πλήρη αντίθεσή τους στη μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, που έχει ως στόχο «το ξεπούλημα της Δημόσιας Υγείας στους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι την εξυπηρέτηση των ασθενών» εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και με ανακοίνωσή τους καλούν τον λαό της Θεσσαλίας σε επαγρύπνηση και συντονισμένη δράση, ώστε «η Δημόσια Υγεία να μη περάσει στη συνδιαχείριση του Ιδιωτικού τομέα».

* * *

Ανοιχτή διάλεξη για τη Δημοκρατία

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη κατά σειρά ανοιχτή διάλεξη που οργανώνουν στη Λάρισα το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση, που θα γίνει στις 19.00 στο αμφιθέατρο του Μεγάρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, θα αναπτυχθεί το θέμα «Δικαιοσύνη-Δημοκρατία». Ομιλητές θα είναι οι κ. Στ. Περράκης και Δ. Ακριβούλης και σχολιάζουν οι κ. Α.-Ι.Δ. Μεταξάς και Γ. Πανούσης.

* * *

Αποκριάτικη εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό

Αποκριάτικη εκδήλωση οργανώνει η Ελληνική Μέριμνα– Παιδική Στέγη Λάρισας, μεθαύριο Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 8.30 μ.μ. στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας. Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη του έργου «Αγάπης και Προσφοράς» του Σωματείου. Για κράτηση τραπεζιού απευθυνθείτε στην κ. Βαγενά τηλ. 6972- 407.174 και στην Παιδική Στέγη, τις ώρες 9.00 με 15.00 στο τηλέφωνο 2410- 288.275

* * *

Ενημερωτική εκδήλωση υγείας στον Σταυρό Φαρσάλων

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Στο πλαίσιο της πρόληψης - προαγωγής υγείας του πληθυσμού του Δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση από τον γενικό-οικογενειακό ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Σταυρού Στέφανο Σιδερίδη και τη μαία του Κ.Υ.Φ Φωτεινή Πιτσιάβα με θέμα τη σημασία του test Παπανικολάου και του μαστογραφικού ελέγχοθ στη δευτερογενή πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του μαστού αντίστοιχα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 05/03/2020 και ώρα 12.00 μ. στον χώρο του 3ου ΚΔΑΠ Σταυρού Φαρσάλων δίπλα από το Περιφερειακό Ιατρείο Σταυρού.

* * *

Συνεδριάζει σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Αριστερά (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 18.30 στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ. Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν: Οργάνωση και απάντηση του εργατικού κινήματος απέναντι στη συνέχιση και ένταση των μεταρρυθμίσεων λιτότητας και τρομοκρατίας από την ΕΕ και την Κυβέρνηση. Ενίσχυση του αγώνα για την ειρήνη και την αποτροπή του πολέμου. Ειδικά στην πόλη της Λάρισας, που ΗΠΑ και ΝΑΤΟ εμπλέκουν ενεργά στα πολεμικά τους σχέδια. Προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Συμμετοχή στην πορεία για την προστασία του περιβάλλοντος 14/3 στον Βόλο. Ανασυγκρότηση της πτέρυγας και του Μετώπου της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

* * *

Κλειστό λόγω γρίπης το ΕΝΕΕΓΥΛ

Τη διακοπή των μαθημάτων στο ΕΝΕΕΓΥΛ (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο) Λάρισας, αποφάσισε ο Δήμος Λαρισαίων, από σήμερα Παρασκευή έως την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης, συνέπεια της οποίας είναι ο υψηλός αριθμός απουσιαζόντων μαθητών και των ιδιαίτερων συνθηκών του σχολείου και θα ακολουθήσει επανεκτίμηση της κατάστασης.

* * *

Εκδήλωση ΣΕΟ για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης

Το τοπικό τμήμα Λάρισας του ΣΕΟ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης πραγματοποιεί εκδήλωση αύριο Σάββατο στις 5 το απόγευμα στην εστία του (Βελή 8) με θέμα «Οδηγισμός και Παιδεία». Θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής Ιατροδικαστικής και πρόεδρος της Πολιτιστικής Οργάνωσης κ. Σαμουήλ Ντούγκος και η αντιπρόεδρος Δρ. Αικατερίνη Αποστολίδη.

* * *

Σήμερα η αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλκαζάρ

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλκαζάρ σήμερα Παρασκευή. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται επί της οδού Βιτσίου 1 και κατά τις ώρες 9 π.μ. με 1 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αχιλλέα Μεταξιώτη και στο τηλέφωνο 6972-164.675.

* * *

Παρατείνεται η κατάθεση αιτήσεων εκπαιδευτικών για διορισμό

Παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στις 2 το μεσημέρι η προθεσμία κατάθεσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην Προκήρυξη 2ΓΕ/2019 για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass