Θα κλειδώνονται οι κάδοι ανακύκλωσης

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΕΩΝ ΚΑΔΩΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2020 18:30

Με κάδους ανακύκλωσης που κλειδώνουν θα αντιμετωπίσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων το φαινόμενο των κλοπών ανακυκλώσιμων υλικών, το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Άγνωστοι με καρότσια και φορτηγάκια, σχεδόν καθημερινά ψάχνουν και αδειάζουν κυρίως τα μεταλλικά υλικά (αλουμίνιο, σίδερο…) που ρίχνουν οι πολίτες στους κάδους ανακύκλωσης, τα οποία ακολούθως πωλούν σε εταιρείες.

Με αυτήν την παράνομη δράση, εκτιμάται ότι αποδομείται η προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων να ευαισθητοποιήσει τους δημότες, να κάνουν τρόπο ζωής την ανακύκλωση, για την προστασία του περιβάλλοντος, όταν τελικά διαπιστώνουν πως έτσι στηρίζουν τη δράση κάποιων επιτήδειων που εκμεταλλεύονται και κερδίζουν χρήματα από την ανταπόκρισή τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν συλληφθεί επ΄ αυτοφώρω οι δράστες που κλέβουν ανακυκλώσιμα υλικά από τους κάδους και οι υποθέσεις πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης.

«Όμως η παράνομη αυτή πράξη, μένει ατιμώρητη…», δηλώνει πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, ο οποίος καλείται μέχρι και σήμερα να καταθέσει ως μάρτυρας στις σχετικές δίκες στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι οι δράστες αθωώνονται, καθώς κρίνεται «ευτελές το χρηματικό ποσό που αποκομίζουν από αυτή την παράνομη πράξη».

Η Υπηρεσία Καθαριότητας στην προσπάθειά της, σήμερα, να πατάξει το φαινόμενο των κλοπών ανακυκλώσιμων υλικών, αποφάσισε να προβεί σε δραστικότερα μέτρα και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αμαξοστασίου, Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργο Ζαούτσο, προχωρά στην προμήθεια κάδων ανακύκλωσης που κλειδώνουν.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δρομολογούμε την προμήθεια κάδων ανακύκλωσης με σύστημα κλειδώματος και σύντομα θα προκηρύξουμε τον ανάλογο διαγωνισμό.

Στοχεύουμε να αντικαταστήσουμε σταδιακά όλους τους κάδους στη Λάρισα. Οι κάδοι θα έχουν μία ή δύο οπές στο επάνω μέρος τους, όπου οι πολίτες θα ρίχνουν τα ανακυκλώσιμε υλικά, ενώ τα καπάκια τους θα ξεκλειδώνουν μόνο με κλειδιά που θα έχουν τα συνεργεία περισυλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών».

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Ο κ. Ζαούτσος, παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας, στις περιπτώσεις που επιθυμούν να πετάξουν ηλεκτρικές συσκευές ή άλλα ογκώδη αντικείμενα, ώστε να γίνεται οργανωμένα η περισυλλογή τους μπροστά από τα σπίτια τους και να μην παραμένουν τα ογκώδη απορρίμματα για πολύ καιρό στα πεζοδρόμια. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2410-680.200.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass