Του ζήτησαν να μεταφέρει 102 κιλά χασίς αντί… φιλοδωρήματος

«ΝΕΟΣ» ΚΑΙ «ΑΦΘΑΡΤΟΣ» Ο 28ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ *ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2020 22:15
Τα 102 κιλά χασίς σε 97 συσκευασίες που κατασχέθηκαν στην υπόθεση του Αργυροπουλίου. Μάλιστα, στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων είχε βρεθεί και ένα πολεμικό τυφέκιο Mannlicher-Schoenauer, που αποτέλεσε το κύριο τυφέκιο του Ελληνικού Στρατού κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο Τα 102 κιλά χασίς σε 97 συσκευασίες που κατασχέθηκαν στην υπόθεση του Αργυροπουλίου. Μάλιστα, στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων είχε βρεθεί και ένα πολεμικό τυφέκιο Mannlicher-Schoenauer, που αποτέλεσε το κύριο τυφέκιο του Ελληνικού Στρατού κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο

Ένα νέο παιδί, ένας βιοπαλαιστής που σε λίγο θα έφτιαχνε τη δική του οικογένεια και κυρίως ένα «άφθαρτο» πρόσωπο, καθώς δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές διωκτικές αρχές είναι ο άνθρωπος – όπως τον περιέγραψε η εισαγγελέας της έδρας, χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων – που «χρησιμοποίησε» το δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών για να μεταφέρει περισσότερα από 102 κιλά χασίς από την Αλβανία στη Θεσσαλονίκη.

Ένας νέος που, κρατούμενος πλέον στις Φυλακές, εμφανίσθηκε χθες μετανιωμένος ενώπιον του Δικαστηρίου, καθώς τον Μάιο του 2019 δελεάσθηκε από το «εύκολο χρήμα», που θα του προσέφερε «άγνωστος» ομοεθνής του, μόνο και μόνο για να μεταφέρει τα ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη. Αντί πινακίου φακής στην πραγματικότητα, όπως παραδέχθηκε χθες στο Δικαστήριο ο 28χρονος κατηγορούμενος.

Ο ίδιος, όπως και άλλοι τρεις Αλβανοί υπήκοοι, γνωστοί και συγγενείς μεταξύ τους, έπεσαν τελικά στα δίχτυα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, που κατέσχεσαν 102 κιλά χασίς, μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες χασίς που κατασχέθηκαν στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Οι τρεις (σ.σ. από τους τέσσερις συνολικά αλλοδαπούς δράστες) ζούσαν και απασχολούνταν σε αγροτικές εργασίες στο Αργυροπούλι Τυρνάβου, περιοχή που, με αφορμή μια ακόμα υπόθεση, αποδεικνύεται «σταυροδρόμι» διακίνησης ναρκωτικών, από χασίς μέχρι κοκαΐνη, που φθάνει στην περιοχή μέσω διαφόρων «οδών» με απώτερο προορισμό την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 28, 39 και 40 ετών όπως και η 26χρονη γυναίκα αλβανικής καταγωγής, συνελήφθησαν σε Λάρισα και Αργυροπούλι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας κατηγορούμενοι για διακίνηση (κατοχή) 102,8 κιλών χασίς. Εκ των οποίων τα 64 κιλά τα έκρυψε άγνωστος μεταφορέας την προηγούμενη ημέρα έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα Δελέρια, όπου και τα παρέλαβε ο 28χρονος κατηγορούμενος, ενώ τα υπόλοιπα 38 κιλά βρέθηκαν σε βαλίτσα.

«Ήταν ντροπή αυτό που έκανα» τόνισε χθες απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας ο 28χρονος ζητώντας συγγνώμη από τους άλλους τρεις κατηγορούμενους γιατί τους «έμπλεξα στην υπόθεση», όπως δήλωσε.

Για να εξηγήσει την απόφασή του λέγοντας πως «δεν το έχω κάνει ξανά, δεν θα το ξανακάνω. Ξεγελάστηκα και το έκανα γιατί είχα ανάγκη από χρήματα». Διευκρινίζοντας πως ομοεθνής του τού ζήτησε να μεταφέρει ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ραντεβού του 28χρονου με τον «μεταφορέα» των ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα δόθηκε στον Άγιο Αθανάσιο Δελερίων. Εκεί, όπου σε καλάμια έξω από την εκκλησία έκρυψαν τα 64 κιλά ενώ τα υπόλοιπα 38 κιλά χασίς τα τοποθέτησαν σε βαλίτσα.

Με τον κατηγορούμενο να διευκρινίζει πως «περίμενα τηλεφώνημα για να μου πούνε πού θα τα πάω στη Θεσσαλονίκη» με δύο διαφορετικά δρομολόγια, παραδεχόμενος την πράξη του να διακινήσει τα ναρκωτικά αντί χρημάτων, τα οποία χρήματα ήταν ελάχιστα στην πραγματικότητα, όπως παραδέχθηκε επίσης, για να τονίσει μια ακόμα φορά πως έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Με δάκρυα στα μάτια κατέθεσε και η 26χρονη φίλη του και κατηγορούμενη λέγοντας πως δεν γνώριζε κάτι για τα ναρκωτικά, όπως το ίδιο τόνισαν στις καταθέσεις τους και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι. Με την εισαγγελέα της έδρας, απευθυνόμενη σε έναν από τους κατηγορουμένους να «απορεί» με τη «στάση» των συγκατηγορουμένων, καθώς «τον αφήσατε να πάει μόνος του στη φυλακή», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, με δεδομένο ότι ο 28χρονος είναι ο μοναδικός που παραμένει προφυλακιστέος. Το Δικαστήριο διέκοψε χθες τη συνεδρίασή του για τις 27 Μαρτίου οπότε και θα εκδώσει την απόφασή του ενώ στο πλαίσιο της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν και μάρτυρες.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ «ΒΙΤΡΙΝΑ»

Να σημειωθεί πως οι διακινητές που μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, από την αλβανική παραγωγή στην ελληνική αγορά, χρησιμοποιούν ως «βιτρίνα» - σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών – ανθρώπους της διπλανής πόρτας, από νέους μέχρι ηλικιωμένους, για να μην κινήσουν τις υποψίες των διωκτικών αρχών.

Έτσι, με προκάλυψη ανθρώπους που απασχολούνται χρόνια σε χωριά, κάνοντας αγροτικές ή και οικοδομικές εργασίες, οι διακινητές μεταφέρουν στην Ελλάδα ναρκωτικά, ποσότητες που δύσκολα μπορούν να υπολογισθούν, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερα μεγάλες με δεδομένο ότι κατά καιρούς κατάσχονται δεκάδες και εκατοντάδες κιλά χασίς.

Οι ποσότητες ναρκωτικών, επίσης, παραμένουν «λίγες ώρες» στον νομό, αφού προορίζονται για μεγαλύτερες αγορές. Υπενθυμίζεται ότι ως «σταυροδρόμι» για την αγορά της Αθήνας είχε επίσης χρησιμοποιηθεί το 2017 ο Τύρναβος στην περίπτωση εισαγωγής 11 κιλών κοκαΐνης, κρυμμένης σε σωληνώσεις «συμπιεστή» που ως μηχάνημα είχε παραγγελθεί από την Κολομβία.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass