«Να λυθεί το ποιοτικό και ποσοτικό πρόβλημα ύδρευσης των Φαρσάλων»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2020 16:17

Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με το πρόβλημα ύδρευσης στην πόλη των Φαρσάλων.

Η ερώτηση εστιάζει στις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος, αλλά και για να σταματήσει άμεσα η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα από τη χρήση λιπασμάτων στις γεωργικές καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων.

Στην ερώτησή του ο κ. Βελόπουλος αναφέρει τα εξής: «Αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους της πόλης των Φαρσάλων το πρόβλημα ύδρευσης στην πόλης τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες τους είναι ένα πρόβλημα το οποίο βασανίζει την πόλης τους για τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Αναφέρουν επίσης ότι, ερευνητές, πανεπιστημιακοί, και όσοι ασχολούνται με το νερό, όλοι συμφωνούν ότι η ρύπανση του νερού με νιτρικά οφείλεται κυρίως στη χρήση λιπασμάτων στις γεωργικές καλλιέργειες. Υψηλές συγκεντρώσεις νιτρικών άνω του επιτρεπτού ορίου των 50mg/l, καθιστούν αυτομάτως το νερό απαγορευμένο και μη πόσιμο. Η υδροδότηση της πόλης καλύπτεται σήμερα από νερό που αντλείται από τρεις διαφορετικές γεωτρήσεις, οι δυο εξ αυτών στην περιοχή του Σταθμού Φαρσάλων και η άλλη βορειοανατολικά της πόλης, κοντά στην οδό Βόλου. Αν και ποτέ δεν έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο όριο, το νερό στα Φάρσαλα, η συγκέντρωση νιτρικών κινείται σταθερά πάνω από τα 40 mg/l για πολλά χρόνια, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία στους πολίτες. Λίγοι είναι αυτοί που συνεχίζουν να πίνουν νερό από τη βρύση, με τους περισσότερους να καταφεύγουν στη λύση των εμφιαλωμένων, λύση η οποία είναι επιζήμια για τον ετήσιο οικογενειακό προϋπολογισμό, ενώ πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν στην λύση συλλογής νερού και μεταφοράς από χωριά που έχουν νερό κατάλληλο, ακόμα και σε ελεύθερες βρύσες κυρίως στα ορεινά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass