«Εφυγε» ο αγωνιστής δήμαρχος Θανάσης Νασίκας

ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 66 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ Ι. ΚΟΚΟΥΡΑ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2020 15:00

Πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του απροσδόκητου θανάτου του πρ. δημάρχου Τυρνάβου και αγωνιστή αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Νασίκα ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο Θανάσης Νασίκας, ο Νασούλιας στη ζωή του έδωσε πολλές μάχες και σε όλες υπήρξε νικητής. Νικητής όχι για τον ίδιο αλλά για τα συμφέροντα αγροτών και κτηνοτρόφων. Είχε τον αυθεντικό αγωνιστικό τρόπο να ξεσηκώνει στους συναδέλφους του για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για εκείνους και τις οικογένειές τους και το πετύχαινε.

Ο Θανάση Νασίκας δεν δίστασε να τα βάζει με αυτό που στην Ελλάδα θεωρείται «κατεστημένο». Και σ’ αυτούς τους αγώνες υπήρξε πάλι νικητής.

Ως δήμαρχος Τυρνάβου την 4ετία 2003 – 2007 παρουσίασε τεράστιο έργο υποδομής εντάσσοντας μεταξύ άλλων σε διάφορα προγράμματα ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων μέσα στον κάμπο του Τυρνάβου μήκους περίπου 60 χιλιομέτρων, κάνοντας την πρόσβαση των αγροτών στα κτήματά τους πολύ εύκολη.

 Ο Θανάσης Νασίκας είχε έντονη πολιτική παρουσία στην κεντρική πολιτική σκηνή. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. το 1993 και το 2000, δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου από το 1998 μέχρι το 2015. Υποψήφιος βουλευτής με την «Ελληνική Λύση» στις εκλογές του 2019, όπου εξελέγη πρώτος σε ψήφους στον νομό.

Ο Θανάσης Νασίκας ανήκε από γενιά 200 ετών σε τσελνικάδικη οικογένεια με καταγωγή τη Σμίξη από πατέρα και τη Σαμαρίνα Γρεβενών από μητέρα.

Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Αθανασία και τρεις γιους, τον Γρηγόρη, τον Αντώνη και τον Δημήτρη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ι. ΚΟΚΟΥΡΑΣ

Σε συλλυπητήρια δήλωσή του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Τυρνάβου Νασούλια Νασίκα επισημαίνει τα εξής:

«Ο Θανάσης Νασίκας υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και ένας σπάνιος άνθρωπος που ξεχώρισε για το ήθος του, ένας δυναμικός συνδικαλιστής, υποστηρίζοντας τα δίκαια του κτηνοτροφικού κλάδου.

Για πολλά χρόνια υπηρέτησε τον Τύρναβο, κάνοντας αγώνα και σκοπό της ζωής του την προάσπιση των αιτημάτων των συμπολιτών του.

Άφησε πίσω του σημαντικό έργο και άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Τυρνάβου.

Η είδηση του θανάτου του μας γεμίζει όλους με θλίψη.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και όλου του προσωπικού του Δήμου Τυρνάβου, τον αποχαιρετώ με συγκίνηση, εκτίμηση και σεβασμό για όλα όσα προσέφερε.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Ψήφισμα για τον θάνατο του Θανάση Νασίκα ομόφωνα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου.

 Η κηδεία του πρώην δημάρχου Τυρνάβου θα τελεστεί τιμητικά δημοτική δαπάνη μετά από απόφαση του νυν δημάρχου Ι. Κόκουρα και τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, από τον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, σήμερα Τετάρτη, στις 11 το πρωί.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας με ανακοίνωσή της «αποχαιρετά τον σύντροφο, συνδικαλιστή, κτηνοτρόφο και μεγάλο αγωνιστή Αθανάσιο Νασίκα και εκφράζει τα θερμά συλληπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Αθανάσιος Νασίκας διατέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας από το 1990 μέχρι το 2004 και διακρινόταν για το πάθος που είχε στην υπεράσπιση των συμφερόντων των κτηνοτρόφων.

Φίλε Νασούλια-πρόεδρε Νασίκα καλό σου ταξίδι».

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΓΟΣ

Ένας από τους συναγωνιστές του αείμνηστου δημάρχου, ο πρόεδρος του Οινοποιείου Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Θανάσης Νασίκας, το δικό μας «λιοντάρι», υπήρξε σπουδαίος φίλος και οικογενειάρχης. Ο δικός μας Θανάσης, υπηρέτησε χρόνια την κτηνοτροφία και την αγροτιά, συνδικαλιστής με περίσσιο θάρρος και μαχητικότητα, από νεαρός στην πρώτη γραμμή των αγροτικών αγώνων ,σαν το «λιοντάρι». Πάντα ανήσυχος για την αυτοδιοίκηση και τα κοινά, προσέφερε σημαντικό έργο στον Δήμο Τυρνάβου και στη ευρύτερη περιοχή. Πληθωρική προσωπικότητα και μεγαλοπρεπής, πάντα μπροστάρης, υπήρξε υπόδειγμα αγωνιστή και σπουδαίου ανθρώπου. Αντίο φίλε Νασούλια, καλό παράδεισο.

Η Ε.Ο.Α.Σ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Α.Σ.Ν. Λάρισας με ανακοίνωσή του εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του Θανάση Νασίκα και τονίζει: «Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που πάλεψε και αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις του και από όλες τις θέσεις που κατείχε για τον πρωτογενή τομέα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την αιφνίδια απώλεια του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Νασίκα, που συμμετείχε πάντα και ανελλιπώς στους αγώνες των αγροτών και των κτηνοτρόφων, οποίος επίσης διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και πρώην δήμαρχος Τυρνάβου.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του και στους γιους του. Καλό ταξίδι συναγωνιστή και συναδέλφε Θανάση.

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου με έκτακτο συμβούλιο χθες, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του πρώην δημάρχου Νασίκα Αθανασίου.

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από το Δήμο Τυρνάβου στη μνήμη του Θανάση Νασίκα ανακοινώθηκε ότι ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου για χθες Τρίτη 25 και σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 (μπαρμπαριά στη Φιλαρμονική Δ. Τυρνάβου, μπαρμπαριά στο Βρυότοπο και μπαρμπαριά στο Δαμάσι) λόγω του θανάτου του πρώην δημάρχου Τυρνάβου Νασίκα Νασούλια – Αθανασίου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass