ΤΟΕΒ Πηνειού: Νέες μειώσεις στα αρδευτικά τέλη

ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ *ΕΚΔΗΛΗ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΝΟΜΒΡΙΑ *ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ ΜΕ ΕΡΓΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2020 22:10

Τη μείωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά των αρδευτικών τελών ανακοίνωσε χθες η Διοίκηση του ΤΟΕΒ Πηνειού κατά τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

Στη Γενική Συνέλευση διάχυτη ήταν η ανησυχία διοίκησης και αντιπροσώπων για τη φετινή ανομβρία, ανομβρία που, όπως είπε ο προεδρεύων της συνέλευσης αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος, είναι η χειρότερη των τελευταίων 70 ετών.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού κ. Δημήτρης Τσιούρης κάλεσε τους αγρότες να προχωρήσουν τον σχεδιασθέντα προγραμματισμό τους, αφού η Διοίκηση -όπως επισήμανε- θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ποτίσει και το πιο απομακρυσμένο αγροτεμάχιο μέχρι και το τελευταίο νερό. Ο ΤΟΕΒ Πηνειού, ο μεγαλύτερος Οργανισμός της χώρας, σε ένα παράδειγμα χρηστής διαχείρισης και κατανόησης των αναγκών του παραγωγού, που βλέπει το κόστος παραγωγής να εκτινάσσεται, ανακοίνωσε τη μείωση κατά 0,5 ευρώ το στρέμμα για το επιφανειακό δίκτυο και κατά 2 ευρώ το στρέμμα στις γεωτρήσεις.

 Ο Δημήτρης Τσιούρης παρουσιάζοντας τον απολογισμό του 2019 και τον προϋπολογισμό του 2020, στάθηκε, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα τηλεμετρίας, για το οποίο εγκρίθηκε το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ (πρόγραμμα που θα δίνει τη δυνατότητα στον ΤΟΕΒ να γνωρίζει κάθε διαρροή νερού στο δίκτυο των γεωτρήσεών του), στο πλάνο καθαρισμού των καναλιών -γύρω στα 50 χιλιόμετρα- που όπως σημείωσε «είναι πάγιο αίτημα των αγροτών κι εμείς αψηφώντας το κόστος το κάνουμε», στην εργολαβία που θα στέλνει το νερό από το Φράγμα Γυρτώνης σε πολλά χωριά διά βαρύτητας -μηδενίζοντας ουσιαστικά το κόστος-, στην πλήρωση μετά από χρόνια της λίμνης Ομορφοχωρίου, αλλά και στη μηχανογράφηση των γραφείων του Οργανισμού. Επίσης, ο πρόεδρος κ. Τσιούρης εξήρε τη συνεργασία του Οργανισμού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας λέγοντας πως «προσωπικά ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός συνέβαλε καθοριστικά να ξεπεραστούν δυσκολίες και όπου συναντούσαμε αδιέξοδα άνοιγε δρόμους επ’ ωφελεία του Οργανισμού και συνεπώς των παραγωγών», ενώ και για το μείζον ζήτημα του Αχελώου τόνισε ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση με τις θέσεις της Περιφέρειας.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

Εκτός ημερήσιας διάταξης ετέθη το ζήτημα του περιβαλλοντικού τέλους, για το οποίο σημείωσε ότι «μας ήρθε ένα χαρτί στον Οργανισμό πριν από 5 μέρες που μας λέει ότι επιβάλλεται να βάλουμε στον προϋπολογισμό του ’20 έναν κωδικό που να λέει ότι θα λάβουμε περιβαλλοντικό τέλος», για να ακουστούν οι έντονες αντιδράσεις και καθολική άρνηση του σώματος -ορισμένοι μάλιστα το χαρακτήρισαν ως τυρί στη φάκα- με τη διοίκηση να ασπάζεται την άρνηση του σώματος και να απορρίπτει την εγγραφή του κωδικού στον προϋπολογισμό του 2020.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΠΟΤΙΖΕΙΣ

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ανείσπρακτα τέλη παρελθόντων ετών από κακοπληρωτές. Όπως ειπώθηκε, το ύψος τους ανέρχεται σε 1,3 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση να επισημαίνει ότι όπου διαπιστώνεται αδιαφορία και έλλειψη διάθεσης συνεργασίας από τους παραγωγούς (δεν διακανονίζουν οφειλές για παράδειγμα) τότε τα χρέη θα μπαίνουν στο δημόσιο ταμείο κι από κει θα αποδίδονται στον Οργανισμό, κλείνοντας έτσι μία χρονίζουσα πληγή οικονομικής αιμορραγίας. Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Δημήτρης Τσιούρης αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις απειλών από παραγωγούς που τα χρέη τους έχουν καταλογιστεί στο δημόσιο ταμείο.

Ο Γ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης και προεδρεύων στη Γενική Συνέλευση Γιώργος Λαδόπουλος, αφού ανέφερε ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο φετινός χειμώνας είναι ο πιο άνυδρος των τελευταίων 70 ετών, στάθηκε στο μεγάλο έργο του Αχελώου που πρέπει να γίνει χθες -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- αλλά και στις εργώδεις προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προσωπικά του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού να βοηθηθεί ο ΤΟΕΒ και συνεπώς ο παραγωγός.

Ο απολογισμός και ο προϋπολογισμός εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία, αφού σε κάλπες που στήθηκαν στους 61 ψηφίσαντες, οι 60 τους υπερψήφισαν δίνοντας την εντολή στη διοίκηση να προχωρήσει τον προγραμματισμό της.

*Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μάκης Κελεσίδης, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Κιλελέρ Γιάννης Μπακαλόπουλος και Χρήστος Χατζούλης.

Θανάσης Αραμπατζής

 

Πλακέτα στον Νίκο Σιανόπουλο

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ ’19 ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ

ΛΕΖΑΝΤΑ

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού Δημήτρης Τσιούρης (αριστερά) επιδίδει την πλακέτα στον Νίκο Σιανόπουλο

Με τη βράβευση του πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντα υπαλλήλου του ΤΟΕΒ Πηνειού Νίκου Σιανόπουλου άνοιξε η χθεσινή Γενική Συνέλευση. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Τσιούρης απέδωσε στον κ. Σιανόπουλο πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά του, ενώ εξήρε την ανιδιοτέλεια και την αίσθηση προσφοράς του καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στον Οργανισμό. Ο Νίκος Σιανόπουλος προσλήφθηκε στον ΤΟΕΒ Πηνειού το μακρινό 1982, ενώ συνταξιοδοτήθηκε τον Ιούνιο του 2019, συμπληρώνοντας 37 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας στον Οργανισμό.

Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass