Προβλήματα με τις αναφλέξεις αποβλήτων σε κεραμοποιία

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2020 21:45

Στα προβλήματα που δημιουργούνται με τις αναφλέξεις αποβλήτων της κεραμοποιίας ΒΙΟΚΕΡΑΛ στη Λάρισα αναφέρεται ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Όπως σημειώνει ο βουλευτής «πρόσφατα και για πολλοστή φορά σημειώθηκε ανάφλεξη σε αδρανή υλικά στο κλειστό εργοστάσιο της ΒΙΟΚΕΡΑΛ, που βρίσκεται επί του οδικού άξονα Λάρισας-Συκουρίου, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα για ημέρες τόσο για τους εργαζόμενους παρακείμενων επιχειρήσεων όσο και για τους κατοίκους του Ομορφοχωρίου.
Η Πυροσβεστική δε Υπηρεσία, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ανάφλεξη, δεν μπορούσε να μπει στο εσωτερικό του προαύλειου χώρου όπου βρίσκονται αδρανή υλικά, διότι το εργοστάσιο ήταν κλειστό. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σε σχετική επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προσπάθησε με γενικότητες και άσχετες αναφορές να αποκρύψει τις ευθύνες που έχουν τόσο η περιφέρεια όσο και οι κυβερνήσεις διαχρονικά για το γεγονός ότι τα υλικά αναφλέγονται στο κλειστό εργοστάσιο της ΒΙΟΚΕΡΑΛ εδώ και χρόνια και κυρίως για τις επιπτώσεις για την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.
Με βάση δε την ενημέρωση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, αναδεικνύεται πως τα εν λόγω υλικά – απόβλητα (λυματολάσπη, πετρελαϊκά και ιατρικά απόβλητα περίπου 1.000 τόνων) που προορίζονταν ως εναλλακτικά καύσιμα για το εργοστάσιο, είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία των εργαζόμενων κατοίκων στην περιοχή και των πυροσβεστών που επιχειρούν κατάσβεση ή βρίσκονται σε επιφυλακή έξω από το εργοστάσιο.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες τόσο των κυβερνήσεων όσο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας που τόσα χρόνια και παρά τις επαναλαμβανόμενες αναφλέξεις των υλικών αυτών, δεν πήραν κανένα μέτρο τόσο στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των όποιων επιπτώσεων για τη δημόσια υγεία, αλλά κυρίως για την απομάκρυνση των υλικών.
Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε: Να υποχρεωθεί η επιχείρηση να απομακρύνει τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία υλικά, ώστε να οδηγηθούν σε ασφαλή χώρο. Άμεσα να δρομολογηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία στην περιοχή, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος» καταλήγει ο κ. Λαμπρούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass