Το νέο ασφαλιστικό είναι όχημα για το μέλλον

ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2020 15:48

«Απλότητα, Ελευθερία, Ευελιξία, Δικαιοσύνη και Ανταποδοτικότητα. Αν επιχειρήσει κάποιος να περιγράψει το νέο ασφαλιστικό αυτές θα ήταν οι πλέον χαρακτηριστικές λέξεις.

Πέντε λέξεις που αποτυπώνουν τη δομή και τους στόχους της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας. Αυτό το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να αφήσει πίσω όλες τις παθογένειες που τόσο ταλαιπώρησαν το ίδιο το ασφαλιστικό σύστημα και πολύ περισσότερο τους ασφαλισμένους και στόχο έχει να αποτελέσει εργαλείο για πολλές δεκαετίες στο μέλλον».

Τα παραπάνω υποστήριξε μιλώντας στη κοινοβούλιο η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου επί της συζήτησης για το νέο ασφαλιστικό της κυβέρνησης.

«Κορυφαία ρύθμιση είναι ότι καταργείται το βάναυσο, αναχρονιστικό και απαράδεκτο σύστημα υπολογισμού εισφορών μη μισθωτών του προηγούμενου Νόμου. Ένα σύστημα σχεδιασμένο να εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες, την παραγωγική τάξη των Ελλήνων. Ένα σύστημα που έμοιαζε περισσότερο με φορολογικό παρά με ασφαλιστικό», υποστήριξε η Λαρισαία πολιτικός αναλύοντας πως με τις εισαγόμενες ρυθμίσεις, αποδεσμεύεται πλέον το φορολογητέο εισόδημα από τις εισφορές.

Η κα Μπίζιου στάθηκε ιδιαίτερα στην ομιλία της στις έξι ανοιχτές ασφαλιστικές κατηγορίες που προβλέπει το νέα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το οποίο «ο καθένας μπορεί να επιλέξει ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα και όχι με τα χρόνια ασφάλισης. Από τις έξι ασφαλιστικές κλίμακες μόνο η πρώτη εξ αυτών είναι υποχρεωτική. Οι υπόλοιπες πέντε είναι προαιρετικές», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις διατάξεις που αφορούν τους αγρότες.

«Θετικό πρόσημο έχει το παρόν ΝΣ για τον πρωτογενή τομέα της χώρας, για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς, καθώς ο τόσο ευαίσθητος αυτός κλάδος της οικονομίας μας εντάσσεται σε ένα ειδικό, ευνοϊκό και προστατευτικό πλαίσιο ασφαλιστικών εισφορών. Ιδιαίτερα σημαντική ρύθμιση εισάγεται για τους αγρότες που είναι ετεροεπαγγελματίες.Προσωπικά εκλέγομαι σε έναν κατ’ εξοχήν αγροτικό νομό, το Νομό Λάρισας. Γνωρίζω καλά τα προβλήματα, τις αγωνίες, τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μας. Γνωρίζω επίσης καλά πως η χώρα μας δεν θα μπορέσει να κάνει το βήμα στο μέλλον, αν δεν προστατευτεί και στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο και με το νομοσχέδιο αυτό το αποδεικνύουμε, για μια ακόμη φορά», τόνισε η ίδια χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass