ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ «ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΑ» ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ

Φτιάχνει αμαξίδια για ανάπηρα σκυλιά

* Ιδιοκτήτες και φιλοζωικές οργανώσεις αναζητούν τα «φώτα» του για να ξαναπερπατήσουν τα αγαπημένα τους ζώα

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2015 0:40

Φιλόζωος όχι μόνο στη θεωρία, αλλά κυρίως στην πράξη, ο Λαρισαίος Βασίλης Τζιγκούρας, θέλοντας να βοηθήσει τα δεκάδες ανάπηρα σκυλιά που έβλεπε γύρω του ή και στο διαδίκτυο αποφάσισε να δημιουργήσει αμαξίδια που θα τα βοηθήσουν να ξαναπερπατήσουν. Εδώ και ενάμιση μήνα – και αφού κατέβαλε αρκετές προσπάθειες – έχει φτιάξει περισσότερα από δέκα αμαξίδια και οι παραγγελίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας δεν σταματούν να φτάνουν καθημερινά στη σελίδα του στο facebook, +2 feet.

Ο Βασίλης Τζιγκούρας είναι υδραυλικός στο επάγγελμα, ξέρει από κατασκευές και τα χέρια του «πιάνουν» που λένε. Βλέποντας στο διαδίκτυο βίντεο με σκυλάκια που ταλαιπωρούνται εξαιτίας κινητικών προβλημάτων, αποφάσισε να φτιάξει κι εκείνος αναπηρικά αμαξίδια για ζώα με αντίστοιχες δυσκολίες. Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο και έως ότου κατέληξε στο τελικό, απολύτως λειτουργικό σχέδιο, χρειάστηκαν πολλές αλλαγές και τροποποιήσεις. Όταν το πρώτο αμαξίδιο πήρε την τελική του μορφή, το δοκίμασε σε έναν «εθελοντή», όπως λέει, έναν σκυλάκο 15 ετών, γέρο και ανήμπορο, ο οποίος δέχτηκε αμέσως το νέο του «όχημα» και άρχισε όλο χαρά τις βόλτες.

«Το αμαξίδιο» λέει ο Βασίλης Τζιγκούρας, ο οποίος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Λάρισα, αλλά πλέον ζει στην Αθήνα, «δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας σκύλος, εξαιτίας της κινητικής του αναπηρίας. Όμως λύνει το πιο βασικό που είναι η βόλτα, πράγμα που κάνει τα σκυλιά πολύ χαρούμενα». Για τη δημιουργία καθενός από τα αμαξίδια, πρέπει να γίνουν ειδικές μετρήσεις από κτηνίατρο έτσι ώστε να είναι ακριβώς στα μέτρα του κάθε σκύλου, και να μπορέσει ουσιαστικά να βοηθηθεί η κίνησή του. «Όταν ξεκίνησα τις προσπάθειές μου» λέει ο νεαρός Λαρισαίος «έβλεπα συνεχώς βίντεο στο youtube για το πώς κατασκευάζονται αυτού του είδους τα οχήματα, για να πάρω μια ιδέα. Εν τέλει, κατέληξα σε μια εντελώς δική μου φόρμα, δηλαδή σε ένα πρωτότυπο σχέδιο, που δεν είναι αντιγραφή κάποιου άλλου».

Το κόστος των αμαξιδίων, που καλύπτει μόνο τα υλικά και κάποια λειτουργικά κόστη, κυμαίνεται από 70 ευρώ για ένα μικρόσωμο σκύλο και μπορεί να φτάσει και τα 200 όταν πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο τετράποδο, όπως ένας σκύλος 45 κιλών για τον οποίο ο κ. Τζιγκούρας πρόσφατα κατασκεύασε ένα όχημα.

Ο κ. Τζιγκούρας προκειμένου να προωθήσει την προσπάθειά του, από την οποία τονίζει ότι δεν βγάζει χρήματα, έφτιαξε μια σελίδα στο facebook, το πλέον δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που λέγεται +2 feet, δηλαδή «δύο επιπλέον πόδια». Μέσα από αυτή τη σελίδα, η φήμη του έφτασε σε όλη την Ελλάδα και καθημερινά επικοινωνούν μαζί του δεκάδες ιδιοκτήτες σκύλων αλλά και φιλοζωικές οργανώσεις που θέλουν να προσφέρουν σε κάποιο σκυλάκι μια καλύτερη και πιο αξιοπρεπή διαβίωση. Μέχρι στιγμής τα ιδιαίτερα αυτά αμαξίδια, που κάνουν τα σκυλάκια να τρελαίνονται από τη χαρά τους – όπως χαρακτηριστικά γράφουν οι ιδιοκτήτες τους στη σελίδα +2 feet – έχουν φτάσει εκτός της Αθήνας, στην Αλεξανδρούπολη, την Κοζάνη, την Κέρκυρα και πολλές άλλες πόλεις, ενώ οι παραγγελίες από εκείνους που θέλουν να χαρίσουν ξανά στα σκυλάκια τους τη χαρά της βόλτας αυξάνονται καθημερινά.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ «ΑΡΚΤΟΥΡΟ»

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για τη δουλειά του που αντανακλά τις πραγματικές ανάγκες κάλυψης ενός κενού που υπάρχει - είναι και το γεγονός ότι πρόσφατα ζήτησαν τα «φώτα» του (και) άνθρωποι του «Αρκτούρου», προκειμένου να βοηθήσει να ξανασταθεί στα πόδια της, βαριά τραυματισμένη αρκούδα που φιλοξενούν στο Κέντρο τους στην περιοχή της Φλώρινας.

Παναγιώτα Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass