Πήραν το «Μπουρανί» στα χέρια τους

Πλήθος κόσμου στις -κατά τα άλλα, απαγορευμένες- καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2020 20:00

Tα πάνω-κάτω φέτος στο Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το Μπουρανί, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει στο πανελλήνιο όλες τις μαζικές εκδηλώσεις για το Καρναβάλι και την Αποκριά.

Παρόλα αυτά η πόλη του Τυρνάβου κατακλύστηκε από χιλιάδες επισκέπτες για άλλη μια χρονιά προχθές, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και χθες Καθαρά Δευτέρα με το Μπουρανί. Χιλιάδες καρναβαλιστές παρέλασαν (παρά την απαγόρευση) αυθόρμητα και χόρεψαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Επίσης, πλήθος κόσμου συνέρρευσε και φέτος στον Αμπελώνα, τη Γιάννουλη, τη Φαλάνη, καθώς επίσης στις κωμοπόλεις και τα χωριά του Δήμου Τεμπών.

Το μεγάλο γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στήθηκε αρχικά στον Προφήτη Ηλία, μετά την απαγόρευση, ιδιωτικά στο κέντρο «Ανδρομέδα» από τον Σύλλογο «Γαϊτανάκι – Μπουρανί» και τον Μορφωτικό Σύλλογο πλέκοντας το γαϊτανάκι, σερβίροντας τη χορτόσουπα, το μπουρανί και κρασί του Οινοποιείου Τυρνάβου και ακολούθησε η γιορτή στην πλατεία Αγοράς.

Ο Δήμος Τυρνάβου ευχαριστεί τους χορηγούς και τους επαγγελματίες - καταστηματάρχες, τους οινοποιούς - αποσταγματοποιούς και παραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι συμβάλλουν τόσο στην προβολή του Δήμου Τυρνάβου όσο και στην πραγμάτωση των εκδηλώσεων.

Τέλος, ευχαριστεί τους δημιουργούς των αρμάτων, με κυρίαρχο τον κ. Τέλη Μπλάντα, τους τεχνικούς και το σύνολο του προσωπικού των υπηρεσιών, τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, για την καθοριστική συνεισφορά τους στη διοργάνωση και στην ομαλή διεξαγωγή αυτού του ιδιαίτερου πολιτιστικού γεγονότος του δήμου μας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass