Προήγαγε την κόρη της στην πορνεία

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Η 48ΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΑΝ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2020 22:15

Σε φυλάκιση 5 ετών καταδικάσθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας μια 48χρονη Βολιώτισσα κατηγορούμενη ότι προήγαγε την κόρη της στην πορνεία.

Μαζί της καταδικάσθηκε και ο 52χρονος σύντροφός της κατηγορούμενος για βιασμό, όπως καταδικάσθηκαν και δύο ακόμα συγχωριανοί τους, που φέρονται εμπλεκόμενοι στην ίδια υπόθεση, ο πρώτος για αποπλάνηση ανηλίκου και η δεύτερη για απλή συνέργεια.

Υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός οικογενειακού δράματος, το οποίο εκτυλίχθηκε το 2010 σε ένα μικρό χωριό νησιού των Σποράδων, καθώς το ανήλικο κορίτσι, ενώ δεν είχε συμπληρώσει τα 14 χρόνια του και αντιμετωπίζοντας προβλήματα νοητικής στέρησης, συνευρέθηκε ερωτικά με ηλικιωμένους άντρες που πλήρωναν γι’ αυτό, όχι γιατί το επιθυμούσε η ίδια, αλλά με υπόδειξη της μητέρας της για οικονομικούς λόγους.

Ένα ανήλικο κορίτσι που ζούσε με τη γιαγιά της, και για αυτονόητους λόγους, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης φιλοξενείται πλέον σε προνοιακού χαρακτήρα ίδρυμα, ενώ πέραν όλων όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο έφερε – σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση – και σωματικές κακώσεις που τις προκάλεσε ο πατέρας της που τη χτυπούσε. Η μητέρα της δεν μπορούσε να την προστατεύσει, ενώ από την κοινωνική απαξίωση, όπως επισημάνθηκε χθες κατά την ακροαματική διαδικασία, το ανήλικο κορίτσι δεν ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Την υπόθεση δήλωσε χθες ότι κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού ο πραγματικός πατέρας της ανήλικης, ενώ το Δικαστήριο υιοθέτησε γνωμάτευση επιστημόνων πως «η παρουσία της (σ.σ. στο χθεσινό Δικαστήριο) καθίσταται επικίνδυνη για την ψυχική της υγεία». Έτσι το Δικαστήριο βασίσθηκε στην κατάθεση της ανήλικης, για την οποία ο εισαγγελέας της έδρας, Σταμ. Δασκαλόπουλος κατά την αγόρευσή του υπογράμμισε πως «δεν τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας της κατάθεσης». Το Δικαστήριο καταδίκασε τελικά και τους τέσσερις, συνολικά κατηγορούμενους με ποινές μικρότερες, ωστόσο, από το πρωτόδικο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τριετή αναστολή, ενώ ο σύντροφος της μητέρας θα πρέπει να εξοφλήσει με δόσεις την εξαγοράσιμη ποινή του.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 48χρονη μητέρα παραπέμφθηκε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας κατηγορούμενη για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση ανηλίκου, αλλά και για ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε ασέλγεια έναντι αμοιβής με ανήλικη (που συμπλήρωσε τα 10, όχι όμως τα 15 έτη).

Αναλυτικότερα, κατηγορείται ότι από το 2010 ως το 2011 προήγαγε στην πορνεία την ανήλικη κόρη της – που δεν είχε συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας της – για να συνευρίσκεται έναντι αμοιβής με άνδρες.

Το Δικαστήριο, υιοθετώντας εισήγηση επιστημόνων για τους λόγους για τους οποίους δεν θα έπρεπε να παραστεί η ανήλικη κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να παραστεί η μικρή, καθώς από την κατάθεσή της προέκυψαν οι κατηγορίες και να διακοπεί ή να αναβληθεί η δίκη.

Η κατάθεση της ανήλικης που αναγνώσθηκε στο Δικαστήριο υπήρξε αναλυτική και σοκαριστική παράλληλα με αφορμή και τα όσα βίωνε η μικρή, αφού ο πατέρας της τη χτυπούσε και η μητέρα της δεν μπορούσε να την προστατεύσει, ενώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν αυτή που την προέτρεπε να έχει ερωτικές επαφές με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας, για οικονομικούς λόγους. Περιγράφοντας λεπτομερώς πώς συνευρέθηκε ερωτικά, με ποιους άντρες και σε ποιες περιοχές του χωριού.

Ο πατέρας την ανήλικης κατέθεσε πως αυτός ήταν που κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, όταν έμαθε – όπως είπε - τα όσα συνέβαιναν σε βάρος της κόρης του, αποδίδοντας την ευκολοπιστία της ανήλικης, στο «φτωχό της το μυαλό».

Η γιαγιά της ανήλικης στην κατάθεσή της χαρακτήρισε ψέματα τα όσα κατήγγειλε η εγγονή της, ενώ στον πατέρα της ανήλικης τα απέδωσε όλα και οικείο πρόσωπο ηλικιωμένου που κατηγορήθηκε για αποπλάνηση ανηλίκου. Διευκρινίζοντας ότι όσο εξελίσσονταν τα όσα καταγγέλθηκαν, στο σπίτι της ζούσαν η 48χρονη κατηγορούμενη κόρη της και η 13χρονη παθούσα εγγονή της, λόγω της κατάστασης της 48χρονης μητέρας. Σημειώνοντας τέλος πως ζήτησε να επιστρέψει στο χωριό και στο σπίτι της η εγγονή, αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε.

Η 48χρονη κατηγορούμενη στην απολογία της απέδωσε τα λεγόμενα της κόρης της στο νεαρό της ηλικίας της, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ τόνισε πως τη χτυπούσε ο πατέρας της, με τον οποίο δεν ζούνε πλέον μαζί.

Ο 52χρονος σύντροφος της μητέρας, συνταξιούχος σήμερα λόγω αναπηρίας, δήλωσε επίσης πως όλα είναι ψέματα, αρνήθηκε πως χτύπησε την ανήλικη, όπως δήλωσε και πως δεν γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο είπε όσα είπε.

Με την τρίτη τέλος κατηγορούμενη να αρνείται επίσης την κατηγορία ενώ να διευκρινισθεί πως ο τέταρτος κατηγορούμενος, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν παρέστη χθες στο Δικαστήριο.

 «Δεν τίθεται ζήτημα αξιοπιστίας της κατάθεσης» τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας, Σταμ. Δασκαλόπουλος εστιάζοντας στην αγόρευσή του «στα δύο βασικά επίπεδα διερεύνησης της υπόθεσης, το πρώτο και βασικό περί αξιοπιστίας της κατάθεσης και το δεύτερο αν υπάρχουν αποδείξεις των όσων έλαβαν χώρα».

Διευκρινίζοντας πως «άλλο η πνευματική υστέρηση και άλλο η ικανότητα της περιγραφής όσων συνέβησαν», ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε την εγκυρότητα της κατάθεσης που ελήφθη, παρουσία ειδικών και επιβεβαιώθηκε στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. Καθώς για την πλειοψηφία των ανδρών η ανήλικη κατέθεσε πως πήγε με υπόδειξη της μητέρας, ένα άνδρας – ο κατηγορούμενος – τη βίασε ενώ με συνομήλικό της προχώρησε στην ίδια ερωτική πράξη επειδή το επιθυμούσε η ίδια.

«Για όλους η παθούσα περιέγραψε με διάκριση πότε υπήρξε συναίνεση και πότε όχι (σ.σ. στην ερωτική συνεύρεση), όχι γιατί το επιθυμούσε αλλά με υπόδειξη της μητέρας της για οικονομικούς λόγους. Έκανε διάκριση για τον βιασμό και την απειλή βίας από ένα κατηγορούμενο. Είναι αξιόπιστη η κατάθεσή της» υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Δασκαλόπουλος προτείνοντας την ενοχή των κατηγορουμένων όπως πρωτοδίκως.

Την αθώωση των κατηγορουμένων ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης (της μητέρας, του φίλου της και της συγχωριανής) σημειώνοντας ότι στο Δικαστήριο δεν αποδείχθηκε ότι τελέσθηκαν οι πράξεις και πως όλη η κατηγορία δομείται στην αντικρουόμενη κατάθεση ενός κοριτσιού με νοητική στέρηση. Την αθώωση του ηλικιωμένου κατηγορουμένου ζήτησε επίσης και ο δικός του συνήγορος.

Τελικά το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας καταδίκασε σε 5ετή φυλάκιση τη μητέρα (με 3ετή αναστολή), σε 5ετή φυλάκιση τον σύντροφό της (ποινή εξαγοράσιμη που δοσοποιήθηκε), σε φυλάκιση 3 ετών τον ηλικιωμένο κατηγορούμενο (με 3ετή αναστολή), όπως 3ετή αναστολή έχει η ποινή φυλάκισης 2 ετών που επιβλήθηκε στην τέταρτη κατηγορουμένη. Οι κατηγορούμενοι, στους οποίους επιβλήθηκαν μικρότερες ποινές από το πρωτόδικο δικαστήριο, αφέθηκαν όλοι τους ελεύθεροι.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass