Να μετεγκατασταθεί το Τελωνείο Λάρισας

ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2020 16:07

Την «ανάγκη μετεγκατάστασης του Τελωνείου της Λάρισας» σημειώνει ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» και βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών.

Όπως σημειώνεται στην ερώτηση «έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Λάρισας για τη στασιμότητα που υπάρχει στο θέμα της μετεγκατάστασης του Τελωνείου της Λάρισας. Θεωρούν ότι είναι άμεση ανάγκη το τελωνείο να απομακρυνθεί από την πόλη και ζητούν οι αρμόδιοι φορείς να ασχοληθούν σοβαρά με το συγκεκριμένο θέμα. Καταγγέλλουν ότι η αδράνεια των αρμόδιων έχει επιφέρει μεγάλα προβλήματα στη ζωή της πόλης. Αναφέρουν ότι καθημερινά διέρχονται και σταθμεύουν δεκάδες νταλίκες μέσα στην πόλη, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα. Επίσης καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες κτιριακές υποδομές, χώροι υγιεινής για τους οδηγούς που προέρχονται από το εξωτερικό. Διαμαρτύρονται, επίσης, έντονα οι κάτοικοι των συνοικιών, που στα όριά τους βρίσκεται το κτίριο του Τελωνείου, για θέματα καθαριότητας και υγιεινής. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ξεκίνησε να ανεγείρεται κτίριο, έξω από τα όρια της πόλης, συγκεκριμένα στο Ομορφοχώρι, κτίριο με σκοπό να στεγάσει το Τελωνείο της Λάρισας. Αναρωτιούνται, όμως, εύλογα, οι κάτοικοι της πόλης, τι έγινε και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η ανέγερση της κτιριακής εγκατάστασης; Τι έκανε η Δημοτική και Περιφερειακή αρχή τα τελευταία χρόνια για να προχωρήσει η απομάκρυνση του Τελωνείου από την πόλη; Σε δήλωση του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα ότι «Η κατασκευή του νέου Τελωνείου στην περιοχή του Ομορφοχωρίου και η μεταφορά του παλιού σ’ αυτό το κτίριο είναι αρμοδιότητα του αρμόδιου υπουργείου. Εμείς σαν Περιφέρεια πιέζουμε προς την κατεύθυνση αυτή». Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι Υπουργοί, τι προτίθεσθε να πράξετε, ώστε να προχωρήσει η μετεγκατάσταση του Τελωνείου της Λάρισας;» καταλήγει ο κ. Βελόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass