Τρεις προτάσεις για τα δάση

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΖΗΤΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2020 22:07

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Τρεις προτάσεις ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς να υποβληθούν προς ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, στο πλαίσιο του Μέτρου επενδύσεων στην ανάπτυξη δασικών περιοχών και στη βελτίωση της βιωσιμότητας των δασών που υλοποιεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Φιλοδοξία είναι και οι τρεις προτάσεις να τύχουν αποδοχής και χρηματοδότησης από το Υπομέτρο «Πρόληψη ζημιών σε δάση εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και καταστροφικών συμβάντων», πρόσκληση για συμμετοχή στο οποίο εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του εν λόγω Υπουργείου. Η πρώτη πρόταση αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικού για ανάπτυξη εφαρμογών γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών (GIS) στα δημοτικά δάση του Δήμου Αγιάς.
Η δεύτερη την αποκατάσταση της βατότητας στο δίκτυο των δασικών οδών στους ορεινούς όγκους της Όσσας και του Μαυροβουνίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.670.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Όλα τα οδικά τμήματα που εμπεριέχονται στην πρόταση είναι υφιστάμενα, ήδη διανοιγμένα και σ’ αυτή περιλαμβάνονται εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος και του δικτύου αποστράγγισης, όπως και ενίσχυσης του δικτύου αποστράγγισης ώστε να προστατευτεί συνολικά το οδικό δίκτυο από διαβρώσεις.
Η τρίτη πρόταση αφορά την εφαρμογή βιολογικής καταπολέμησης του εντόμου DRYOCOSMUS KURIPHILUS (σφήκα της καστανιάς) στα δημοτικά δάση του Δήμου Αγιάς. Για τη συγκεκριμένη πρόταση, τις ενστάσεις του, αν και την ψήφισε, διατύπωσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας «Αγιά 2019 – Νέα Εποχή», Αθανάσιος Τριανταφύλλου, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η ευθύνη της αντιμετώπισης τέτοιων θεμάτων πρέπει να ανήκει στο Κράτος. «Τέτοια θέματα» είπε «δεν νομίζω ότι αντιμετωπίζονται εύκολα με τοπικές δράσεις. Φανταστείτε να κάνουμε εμείς ό,τι πρέπει και οι διπλανοί δήμοι να μην κάνουν το ίδιο. Θεωρώ ότι το Κράτος, με τα Πανεπιστήμια, με το ΕΘΙΑΓΕ και τους επιστήμονές τους, πρέπει να έχει τον κύριο λόγο. Μακάρι να βρεθούν κι άλλοι πάνω από μας να αναλάβουν τη διαχείριση αυτής της δράσης».  Τις προτάσεις εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, Ευάγγελος Κρανιώτης.

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass