Κυνοκομείο στην Αγιά

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2020 19:00

Εγκρίθηκε και ανακοινώθηκε χθες Τρίτη από το Υπουργείο Εσωτερικών η χρηματοδότηση της κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Αγιά.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο συνολικού προϋπολογισμού 434.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ IΙ».

Περιχαρής ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα «των μεθοδικών κι έγκαιρων» όπως είπε «ενεργειών της δημοτικής αρχής, που θα δώσει λύσεις στο μείζονος σημασίας θέμα των αδέσποτων, το οποίο, κυρίως τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει μεγάλες και ανησυχητικές διαστάσεις, με τη διαχείρισή του να απασχολεί ιδιαίτερα όλους τους Δήμους της χώρας». «Θέσαμε ως στόχο» υπογράμμισε «τη δημιουργία αυτού του καταφυγίου για την προστασία και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο αναμένεται να μεριμνήσει για τη φροντίδα, την αποκατάσταση, αλλά και τη φιλοξενία σημαντικού αριθμού τους».

Το αίτημα ένταξης είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο και είχε τύχει της ομόφωνης έγκρισης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος Αγιάς βρίσκεται στους δύο πρώτους Δήμους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μαζί με τον Δήμο Βόλου, όπου εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ IΙ» η δημιουργία Κυνοκομείου, ενώ είναι ο πρώτος Δήμος στον νομό Λάρισας που λαμβάνει χρηματοδότηση για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Το Κυνοκομείο θα αποτελείται από δύο κύριες κτιριακές εγκαταστάσεις, το κτίριο διοίκησης – ιατρείου και το κτίριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων.

Το κτίριο διοίκησης – ιατρείου θα έχει εμβαδόν 103,60 τ.μ. και θα στεγάζει το γραφείο διοίκησης και διαχείρισης της εγκατάστασης, την αίθουσα προσωπικού, την αποθήκη τροφών και υλικού, την αίθουσα παρασκευής και προετοιμασίας τροφής, το ιατρείο μικρών ζώων, την αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων, τον χώρο αποδυτηρίων και δύο WC από τα οποία το ένα θα είναι διαμορφωμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το κτίριο διαμονής φιλοξενούμενων ζώων θα είναι εμβαδού 304,10 τ.μ. Θα χωρίζεται σε 30 εσωτερικά διαμερίσματα διαστάσεων 2Χ2 μέτρα το καθένα και 30 εξωτερικά διαμερίσματα διαστάσεων επίσης 2Χ2 το καθένα. Κάθε εξωτερικό διαμέρισμα θα συνδέεται άμεσα με αντίστοιχο εσωτερικό, ώστε το εσωτερικό να ικανοποιεί τις απαιτούμενες διαστάσεις ως αίθουσα διαμονής σκύλου και το εξωτερικό να ικανοποιεί τις απαιτούμενες διαστάσεις ως προαύλιο άσκησης σκύλου. Με τον τρόπο αυτό το υπόστεγο μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 30 σκύλους.

Το καταφύγιο θα κατασκευαστεί 2,5 χιλιόμετρα περίπου νότια της πόλης της Αγιάς, επί οικοπέδου έκτασης 5.760 τ.μ. που βρίσκεται παράπλευρα της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass