Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις

ΖΗΤΑ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2020 15:04
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Κώστας Πετμεζάς Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Κώστας Πετμεζάς

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
«Σε κατάσταση περιορισμού» δηλώνουν ότι βρίσκονται οι έμποροι και οι επαγγελματίες του Τυρνάβου μετά την αιφνίδια ματαίωση των εκδηλώσεων του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού και του σοβαρού πλήγματος που υπέστησαν και λόγω της εκδήλωσης πολλαπλών κρουσμάτων του κορονοϊού σε όλη τη χώρα.


Τα δύο αυτά σοβαρά ζητήματα συζητήθηκαν σε κοινή συνάντηση εμπόρων και επαγγελματιών που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου.
Βέβαια, τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας έχουν απόλυτη προτεραιότητα και η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη εξάπλωση του ιού στον πληθυσμό, ιδίως στην προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας. Προς τούτο, ο Δήμος Τυρνάβου αποφάσισε να συμμορφωθεί με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ για τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα για προληπτικούς λόγους έναντι του συγκεκριμένου ιού. Το οικονομικό πλήγμα τόσο για τον Δήμο όσο και για τους επαγγελματίες της περιοχής μας είναι ανυπολόγιστο και μη επανορθώσιμο.
Η απώλεια των εισοδημάτων για τους επαγγελματίες και εμπόρους της πόλης του Τυρνάβου, της περιόδου από 25 Φεβρουαρίου 2020 έως 2 Μαρτίου 2020, είναι σημαντική και ανυπολόγιστη.
Μιλώντας χθες στην «Ε» και μεταφέροντας την απόφαση της συνάντησης των συναδέλφων του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Κώστας Πετμεζάς σημειώνει:
«Η κεντρική διοίκηση οφείλει άμεσα να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη της πληττόμενης τοπικής οικονομίας, και συγκεκριμένα, να λάβει τα εξής μέτρα:
* Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο (καταβολή ΦΠΑ, ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία) για χρονικό διάστημα έξι μηνών.
* Αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δόσεων προς τις Τράπεζες για έξι μήνες.
*Αναστολή των πλειστηριασμών για έξι μήνες.
* Αναστολή πληρωμής ρυθμίσεων και αναστολή πληρωμής για έξι μήνες για τους λογαριασμούς της ΔΕΚΟ και Δήμους.
Τέλος, η πολιτεία οφείλει να λάβει οποιοδήποτε πρόσφορο μέτρο κρίνει απαραίτητο για την ουσιαστική ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων προκειμένου να μην πληγούν ανεπανόρθωτα σε μία τέτοια δυσμενή για τη χώρα μας συγκυρία, οι στυλοβάτες της τοπικής μας οικονομίας».

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα