«Θέλουν τη χειραγώγηση των νέων»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2020 17:58

«Καλοστημένη επιχείρηση για λογαριασμό του συστήματος ανέλαβε να φέρει εις πέρας η σημερινή δημοτική αρχή» καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωση» κ. Π. Κρίκης με αφορμή τη δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας.


Σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Επαναφέρουν έναν θεσμό που δεν αποτελεί κανένα «φρέσκο αέρα». Κι αυτό διότι το ΠΑΣΟΚ είχε ξεκινήσει το όλο «εγχείρημα» με την ονομασία «Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας» τα οποία δεν βρήκαν καμιά ανταπόκριση. Αργότερα το 2006 η κυβέρνηση της ΝΔ τα επανέφερε σε «νέα έκδοση» αυτή των «Τοπικών Συμβουλίων Νέων».
Σίγουρα δεν κάνει εντύπωση γιατί επανέρχεται από τη δημοτική αρχή Λάρισας και μάλιστα στην «πασοκική» έκδοση κάτι που οι ίδιοι οι νέοι έχουν απορρίψει. Εφαρμόζουν πιστά αυτό που λέει η «Λευκή Βίβλος» της Ε.Ε. που θέλει τη συμμετοχή των νέων στα κοινά όπως αυτή την «οραματίζεται».
Δηλαδή, συμμετοχή που θα διέπεται από τις «ευγενείς» αξίες της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και τις «αρχές» της ελεύθερης αγοράς, με ολίγη από περιβαλλοντική «ανησυχία» για την κλιματική αλλαγή που φυσικά θα συνοδεύεται από «πράσινες επενδύσεις». Ό,τι κινείται φυσικά «εκτός αυτών των τειχών» απορρίπτεται. Η άρχουσα τάξη δεν θέλει τη συμμετοχή των νέων, αλλά στην πραγματικότητα τη χειραγώγησή τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass