Θωρακισμένος ο Δήμος Τεμπών

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2020 20:02

Προσωπική παρέμβαση κάνει σήμερα ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης αναφορικά με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Ο κ. Μανώλης με ανοιχτή επιστολή του προς τους συνδημότες του σημειώνει:

«Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,

H χώρα μας όπως και άλλες χώρες του κόσμου αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας.

Χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία, λόγω ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού Covid-19 σε όλο τον πλανήτη.

Καθώς πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση στη χώρα μας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα αρμόδια Υπουργεία, και οι αρμόδιοι φορείς δίνουν οδηγίες προς τους πολίτες, λαμβάνουν αποφάσεις και προσπαθούν να διαχειριστούν και να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Έχουν παρθεί προληπτικά μέτρα για την ανάσχεση του Covid-19, τα οποία αφορούν, εκτός των άλλων, στο κλείσιμο όλων των μονάδων δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια και φροντιστήρια). Εδώ θα ήθελα να σταθώ και να απευθυνθώ στις μαθήτριες και τους μαθητές. Παιδιά, μην εκλάβετε τον ελεύθερο χρόνο ως διακοπές. Θα σας συμβούλευα να αποφύγετε χώρους με μεγάλο συνωστισμό, όπου και μεταδίδεται ευκολότερα ο ιός. Μείνετε όσο μπορείτε περισσότερο στα σπίτια σας, διαβάζοντας ή ασχοληθείτε με ό,τι σας ευχαριστεί. Αν θέλετε να αθληθείτε, διαλέξτε εξωτερικούς και όχι κλειστούς χώρους άθλησης.

Πέρα από τα μέτρα της Πολιτείας, όλοι μας έχουμε χρέος να συμβάλλουμε στον περιορισμό των συνεπειών της επιδημίας, ακολουθώντας αυστηρά και κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών.

Στον Δήμο Τεμπών με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους πολίτες μας αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας, προχωρήσαμε στη λήψη προληπτικών μέτρων.

Με απόφασή μας αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου μας. Κλείνουν μέχρι και τις 25 Μαρτίου όλοι οι κλειστοί δημοτικοί ή ενοικιαζόμενοι, από τον Δήμο Τεμπών χώροι όπου εκτελούνται αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες (η Μουσική Σχολή, η Βιβλιοθήκη Συκουρίου και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης).

Επίσης σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα ξεκινήσουν προληπτικοί απολυμαντικοί ψεκασμοί όλων των σχολικών μονάδων. Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και την ΚΕΔΕ για τον συντονισμό των ενεργειών που αφορούν στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19.

Όλα τα μέτρα δείχνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ως Δήμαρχος Τεμπών θέλω να τονίσω ότι κανένα μέτρο και καμία απόφαση δεν αποδίδει, αν δεν τη συμμεριστούν όλοι οι πολίτες.

Σας καλώ όλες και όλους να σταθούμε απέναντι στην κρίσιμη αυτή κατάσταση, με αίσθημα αλληλεγγύης και ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπό μας. Μόνο αν πορευτούμε συλλογικά, με ψυχραιμία και σοβαρότητα, σεβόμενοι τις αποφάσεις και τις οδηγίες των ειδικών, θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η θωράκιση της δημόσιας υγείας».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass