Αγνώριστος ο παραλιακός άξονας της Λάρισας

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔΕΥΑ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2020 22:06

Μια σειρά σημαντικών έργων που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην παραλιακή ζώνη Βελίκας, Σωτηρίτσας και Αγιοκάμπου του Δήμου Αγιάς, έργα που στηρίζονται στο όραμα και στα σχέδια της δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη της περιοχής, μα πάνω απ’ όλα στην άριστη, όπως φαίνεται, συνεργασία του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικά με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

Ασφαλτοστρώνεται, λοιπόν, ο κεντρικός παραλιακός δρόμος, ενώ παράλληλα τοποθετούνται κάθετοι αγωγοί που θα οδηγούν τα όμβρια ύδατα στον κεντρικό αγωγό. Αναμορφώνεται η παραλιακή οδός από το λιμάνι του Αγιοκάμπου ως τα βραχάκια της Βελίκας με πεζοδρόμια όπου δεν υπάρχουν, ποδηλατόδρομο σε όλο το μήκος και βασικές υποδομές με μεγάλους αγωγούς που θα διοχετεύουν τα όμβρια ύδατα στα ρέματα κι άλλους που θα αρδεύουν τις υπάρχουσες αναπλάσεις κι αυτές που θα δημιουργηθούν. Αλλάζει όλο το δίκτυο ύδρευσης και βελτιώνεται το αποχετευτικό ομβρίων και ακαθάρτων της Βελίκας. Κατασκευάζονται παράπλευρος δρόμος στο ρέμα της Πλατανιάς στη Βελίκα, ζαρζανέτ στα ρέματα της Βελίκας, ενώ μεγάλης σπουδαιότητας είναι οι τρεις γέφυρες που κατασκευάζονται σε ισάριθμους χείμαρρους της Βελίκας και του Αγιοκάμπου στον πίσω δρόμο της παραλίας Αγιοκάμπου – Σωτηρίτσας – Βελίκας, στις θέσεις Πλατανιά, Μπάτσικα και Χασιώτη, με την επικείμενη κατασκευή τεσσάρων πεζογεφυρών στις εκβολές των χείμαρρων στον μπροστινό δρόμο.

Πεποίθηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς είναι πως σε λίγο καιρό με το πέρας των συγκεκριμένων έργων θα λυθούν χρονίζοντα προβλήματα, ενώ κάτοικοι, παραθεριστές και επισκέπτες της περιοχής θα απολαμβάνουν τα οφέλη σύγχρονων και άρτιων υποδομών, πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η περαιτέρω ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass