Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κλοπές «γονατίζουν» τον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου

«ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ» ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΚΑΛΩΔΙΑ ΧΑΛΚΟΥ- TA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2020 22:14
Κατεστραμμένοι από κλοπές ηλεκτρονικοί πίνακες Κατεστραμμένοι από κλοπές ηλεκτρονικοί πίνακες

Τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν, όπως φαίνεται από τώρα, τη νέα αρδευτική περίοδο απασχόλησαν χθες το βράδυ τη Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, με έδρα τον Αμπελώνα. Κυρίαρχο ζήτημα και φέτος οι κλοπές καλωδίων χαλκού και άλλων εξαρτημάτων από τις γεωτρήσεις του Οργανισμού, μόλις ενάμιση μήνα από την έναρξη της νέας αρδευτικής περιόδου.

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες ιδιώτες παραγωγοί-αρδευτές αλλά και οι διοικήσεις των ΤΟΕΒ της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου από τις παρατεταμένες κλοπές αγροτικών εργαλείων και εξαρτημάτων άρδευσης.

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ΤΟΕΒ, ενόψει και της νέας αρδευτικής περιόδου, αφού οι κλοπές αυτές αντιστοιχούν σε κόστος πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Αυτή τη φορά σημαντικές είναι οι κλοπές στο δίκτυο του ΤΟΕΒ Μάτι-Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα, πρόβλημα που αναλύθηκε χθες στη διάρκεια γενικής συνέλευσης. Κλοπές που ανάγκασαν τον πρόεδρο του Οργανισμού και τη διοίκηση να τις καταγγείλουν και δημόσια μέσω της «Ε».

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΟΕΒ Μάτι-Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα καταγγέλλει εκτεταμένες κλοπές υλικών και καλωδίων από γεωτρήσεις και αντλητικά συγκροτήματα στα δίκτυα του οργανισμού, ζημιές ύψους 35.000 ευρώ με αποτέλεσμα η νέα αρδευτική περίοδος να ξεκινά με αρκετά προβλήματα όσον αφορά την εξυπηρέτηση των μελών –αρδευτών του ΤΟΕΒ, (κλοπές καλωδίων σε 40 γεωτρήσεις, κλοπή υλικών και ηλεκτροκινητήρων στα αντλιοστάσια Πηνειού στο ύψος Φαλάνης και Παιδόπολης, κλοπές μετασχηματιστών στα δίκτυα της ΔΕΗ κλπ. και κλοπές σε ιδιωτικές γεωτρήσεις).

Ακόμα ο κ. Τζιούφας αναρωτιέται ποιοι τα προμηθεύονται όλα αυτά τα υλικά των κλοπών και πώς παράνομα μεταπωλούνται.

Όλα τα παραπάνω δυσχεραίνουν και φέτος την προσπάθεια του ΤΟΕΒ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας χρονιάς και ζητά την άμεση οικονομική ενίσχυση από τους αρμόδιους φορείς προς αποκατάσταση ζημιών.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα