Εψαχναν για λίρες στην αυλή μοναστηριού

ΕΠ’ ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ, ΕΝΩ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΚΥΝΗΓΟΙ ΘΗΣΑΥΡΩΝ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2020 19:08

Για λίρες στην αυλή της ιστορικής μονής του Αγίου Αντωνίου στην Κοκκινόγη έψαχναν πέντε κυνηγοί θησαυρών, οι οποίοι συνελήφθησαν και μάλιστα επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Ελασσόνας.

Οι πέντε άνδρες βασιζόμενοι στη φημολογία ότι στο «πέταλο» της μονής ενδεχομένως να κρύβονται λίρες και αρχαία νομίσματα έσκαβαν περασμένα μεσάνυχτα προχθές, αλλά κατά πώς φαίνεται δεν έκαναν την τύχη τους, καθότι συνελήφθησαν τελικά ενώ δυο ακόμη συνεργοί τους κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά αναζητούνται από το ΑΤ Ελασσόνας καθώς ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους.

Οι πέντε χρυσοθήρες, ένας από την Ελασσόνα, δύο από τον Τύρναβο, ένας από το Κιλκίς και μαζί τους ένας Αλβανός υπήκοος, τον οποίο «προσέλαβαν» οι υπόλοιποι ως ειδικό –σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- βρίσκονταν από προχθές το απόγευμα στην Κοκκινόγη Ελασσόνας και αφού νύχτωσε για τα καλά, έπιασαν δουλειά σκάβοντας την αυλή του μοναστηριού.  

Αστυνομικοί του Τμήματος Ελασσόνας ωστόσο αποδείχθηκαν ενήμεροι για τη δράση των χρυσοθήρων, συλλαμβάνοντας πέντε απ’ αυτούς (ηλικίας 48, 54, 59, 64 και 68 ετών) ενώ δύο δράστες (ηλικίας 49 και 61 ετών) κατάφεραν να διαφύγουν.  

Σε κοντινή απόσταση του χώρου ανασκαφής βρέθηκε και ένα επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο φαίνεται πως χρησιμοποίησαν οι δράστες για να μεταβούν στην Ι.Μ. του Αγίου Αντωνίου ή «Δεμεράδων», μοναστήρι που ιδρύθηκε το 1755. Από την ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία, φορητός λαμπτήρας και μπαλαντέζα, καθώς και το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο. Οι πέντε συλληφθέντες, κατηγορούμενοι με βάση τη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή αφού νωρίτερα ορίσθηκε η δίκη τους.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass