Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mέτρα προστασίας από τον κορονοϊο στον Δήμο Τυρνάβου

Η δημοτική αρχή θα διανείμει πόρτα-πόρτα φυλλάδιο με οδηγίες–συμβουλές

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2020 18:00

Στο πλαίσιο λήψης και εφαρμογής έκτακτων προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και με αίσθημα ευθύνης για τη δημόσια υγεία, ο Δήμος Τυρνάβου καλεί τους δημότες να προσέρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου μόνο για επείγουσες υποθέσεις και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Οι υπάλληλοι του Δήμου θα εξυπηρετούν τηλεφωνικά, μέσω e-mail και μόνο όπου κρίνεται απαραίτητο και κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με φυσική παρουσία.

Η διαδικασία διόρθωσης των τετραγωνικών και η έκδοση βεβαίωσης ΤΑΠ αναστέλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου, λαμβάνοντας υπόψιν την παράταση που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών έως τις 30 Ιουνίου. Κατ’ εξαίρεση, θα εξυπηρετούνται πολίτες που για σημαντικό λόγο χρειάζονται τις απαραίτητες βεβαιώσεις, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλ. 2492-350.103. Παράλληλα η διαδικασία μπορεί να διεκπεραιωθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr

Τα παραπάνω μέτρα θα ισχύσουν από τις 16 Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου ή μέχρι νεωτέρας αποφάσεως.

Σε επείγουσα ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας καλεί τους συνδημότες και γενικότερα όλους τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Παράλληλα, ήδη έχει τυπωθεί και θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες ειδικό φυλλάδιο πόρτα–πόρτα σε πάνω από 10.000 σπίτια και καταστήματα στον Δήμο Τυρνάβου με συμβουλές για την πρόληψη από τον κορονοϊό.

Στο μήνυμα του αυτό ο κ. Κόκουρας σημειώνει:

-Πλένουμε συχνά και σχολαστικό τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.

- Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

-Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

-Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.

-Δεν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή, και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με τον γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 210-5212054) και παραμένουμε σπίτι μας

-Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

- Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

- Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα