Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερήμωσε ο Τύρναβος λόγω κορονοϊού

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2020 15:51

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Έρημη πόλη από χθες και ο Τύρναβος με τα καταστήματα εστίασης, τσιπουράδικα, καφενεία, καφέ κ.λπ. να είναι όλα κλειστά. Κλειστά επίσης και τα κομμωτήρια, ενώ αντίθετα μεγάλη κινητικότητα υπήρχε σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία και άλλα συναφή επαγγέλματα, από τα οποία σε πολλές περιπτώσεις τα ράφια ή τα ψυγεία κρεάτων, αν και Σαρακοστή, κυριολεκτικά άδειασαν.

Έρημο το κέντρο της πόλης με λιγοστούς συμπολίτες να βολτάρουν στην Κεντρική πλατεία ή να απολαμβάνουν την υπέροχη, κατά άλλα, ανοιξιάτικη μέρα.
Πολλοί Τυρναβίτες αποφεύγοντας τους χώρους συνάθροισης πήγαν από νωρίς στα χωράφια τους κάνοντας τις αγροτικές εργασίες του τέλους του χειμώνα και της άνοιξης, μένοντας έτσι μακριά από άλλα άτομα, όπως συμβουλεύουν οι αρχές.
Ώστόσο στον επαγγελματικό κόσμο και του Τυρνάβου υπάρχει προβληματισμός, γιατί ουσιαστικά δεν γνωρίζουν μέχρι πότε θα διαρκέσει αυτή η καραντίνα, στην οποία έχει μπει όλη η χώρα με στόχο την προστασία της υγείας του πληθυσμού.Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Τυρνάβου, την οποία υπογράφει για το Δ.Σ. ο πρόεδρος κ. Κώστας Πετμεζάς, σημειώνει ότι «τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας έχουν απόλυτη προτεραιότητα και η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη εξάπλωση του ιού στον πληθυσμό ιδίως στην προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας. Προς τούτο, ο Δήμος Τυρνάβου αποφάσισε να συμμορφωθεί με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ για τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα για προληπτικούς λόγους έναντι του συγκεκριμένου ιού. Το οικονομικό πλήγμα τόσο για τον Δήμο όσο και για τους επαγγελματίες της περιοχής μας είναι ανυπολόγιστο και μη επανορθώσιμο.
Η απώλεια των εισοδημάτων για τους επαγγελματίες και εμπόρους της πόλης του Τυρνάβου και με τη χθεσινή απαγόρευση λειτουργίας μια σημαντικής μερίδας καταστημάτων είναι σημαντική και ανυπολόγιστη. Ως εκ τούτου, η κεντρική διοίκηση οφείλει άμεσα να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη της πληττόμενης τοπικής οικονομίας».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ
Με νέα δήλωσή του ο δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης αναφορικά με την εξέλιξη του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Μετά τα χθεσινά ανακοινωθέντα, προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, η χώρα μπήκε σε μια πρωτοφανή και πρωτόγνωρη κατάσταση. Κινούμενοι σ΄ αυτό το πνεύμα και προκειμένου να προστατεύσουμε τους κατοίκους του Δήμου Τεμπών και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες, η δημοτική Αρχή με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι σε όλους και για την προστασία της δημόσιας υγείας, προχωράει στη λήψη επιπλέον προληπτικών μέτρων:
1ον: Καλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις επισκέψεις στις υπηρεσίες και τις δομές του Δήμου, εκτός αν υπάρχει απόλυτη και επείγουσα ανάγκη. Eιδάλλως, να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου Τεμπών τηλεφωνικά, με SMS, με email ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσον.
2ον: Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Τεμπών και οι επιχειρήσεις, εκτός της καθαριότητας και των κοινωνικών υπηρεσιών, θα συναλλάσσονται με το κοινό από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00, μέτρο που θα εφαρμοστεί από αύριο Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και θα ισχύει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.
3ον: Αναστέλλεται η αποστολή των λογαριασμών ύδρευσης (Γ΄ τρίμηνο 2019), για αποφυγή συνωστισμού κατά την εξόφλησή τους στα γκισέ των ταμείων. Συνιστούμε στους πολίτες που θέλουν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με τη ΔΕΥΑ να τις πραγματοποιούν με ηλεκτρονικά μέσα.
4ον: Μετά από σύσκεψη με τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, αποφασίστηκε οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πραγματοποιούνται για επείγοντα και μόνο θέματα, διά περιφοράς.
5ον: Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.
6ον: Καλούμε και επισημαίνουμε στους γονείς να αποτρέπουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στις παιδικές χαρές και σε αθλητικούς χώρους. Μένουμε όλοι σπίτι όσο περισσότερο μπορούμε».

Του Κώστα Τσόλα

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα