×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/254177

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Λάρισα την επόμενη μέρα…

* ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ *ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ *ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΠΟ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ *ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2020 20:05
Νέκρα …καλοκαιριού στο κέντρο της πόλης. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις. Υπήρξαν βεβαίως και εξαιρέσεις με «τραπεζάκια έξω» και πολλούς θαμώνες (!) με τον καφέ ανά χείρας και σε πλαστικό Νέκρα …καλοκαιριού στο κέντρο της πόλης. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις. Υπήρξαν βεβαίως και εξαιρέσεις με «τραπεζάκια έξω» και πολλούς θαμώνες (!) με τον καφέ ανά χείρας και σε πλαστικό

Δύο εικόνες παρουσίαζε χθες η Λάρισα, μετά την επιβολή αυστηρών και αναγκαίων μέτρων προστασίας από την απειλή του κορονοϊού.

Από τη μία, μειώθηκε κατακόρυφα η κίνηση πολιτών στους δρόμους, το κέντρο της πόλης δεν θύμιζε τίποτα από τους συνηθισμένους ρυθμούς ενός ανοιξιάτικου Σαββάτου, καθώς οι καφετέριες είχαν κατεβάσει ρολά, ενώ από την άλλη δημιουργήθηκαν καταστάσεις που χαρακτηρίζουν συμπεριφορές πανικού στα σούπερ μάρκετ, σε κρεοπωλεία, σε καταστήματα πώλησης οπωροκηπευτικών, εμπορίου χαρτικών, κατεψυγμένων προϊόντων και ιχθυοπωλείων, με τους καταναλωτές να συνωστίζονται στους χώρους τους!

Οι πολίτες αψήφησαν τα προληπτικά μέτρα, που κατά κύριο λόγο στοχεύουν στην αποφυγή δημιουργίας συνωστισμού, μπροστά στην αγωνία να εφοδιαστούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με στόχο τη συγκέντρωση αποθεμάτων σε περίπτωση πολυήμερης απομόνωσης στο σπίτι.

Έτσι οι Λαρισαίοι προμηθεύτηκαν πολλά κιλά αλεύρι ο καθένας, μεγάλο αριθμό χαρτιών υγείας, μπουκάλια με νερό, κατεψυγμένα τρόφιμα που διαρκούν για μήνες… και γενικότερα μεγάλες ποσότητες προϊόντων διατροφής.

3erhmh 15 3 2020

2erhmh 15 3 2020

ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ: ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ!

Το 95% των καφετεριών στη Λάρισα, έχουν μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματά τους και έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, σύμφωνα για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων για το χρονικό διάστημα από 14.3.2020 έως και 27.3.2020.

Παρατηρήθηκαν όμως και φαινόμενα καταστρατήγησης των κανόνων. Συγκεκριμένα, κάποιες καφετέριες εκμεταλλευόμενες την εξαίρεση στις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κ.λπ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away), στις οποίες όμως δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά, συνεχίζουν απτόητες τη λειτουργία τους.

Δεν έχουν μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματά τους και σερβίρουν καφέ σε πλαστικό ποτήρι. Από την άλλη, οι πολίτες συνωστίζονταν σε αυτά τα σημεία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η ίδια εικόνα που υπήρχε πριν την αναστολή λειτουργίας των καφετεριών.

Γενικότερα, αυξημένη εμφανίζεται η ζήτηση σε καταστήματα πώλησης καφέ σε πακέτο, με τους πελάτες να κάθονται ακόμη και στο πεζοδρόμιο και στα παγκάκια!

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την τελευταία απόφαση αναστολής καταστημάτων «σε κάθε σημείο εξυπηρέτησης κοινού λαμβάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο, ώστε να μην σχηματίζονται ουρές άνω των πέντε ατόμων».

ΕΜΠΟΡΙΚΑ: «ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ…»

Μέχρι χθες λειτουργούσαν κανονικά οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου στη Λάρισα, αλλά με έκδηλη την αγωνία των καταστηματαρχών για την επόμενη μέρα.

Ο τζίρος έπεσε κατακόρυφα στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καλλυντικών, αξεσουάρ κ.ά. με αποτέλεσμα να ανησυχούν πλέον για τη βιωσιμότητά τους.

«Δεν έχουμε πρόβλημα να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, καθώς ο τζίρος μας είναι μηδενικός…» δηλώνει στην «Ε» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως «αυτό προϋποθέτει ότι η πολιτεία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα στήριξής μας, για αποφυγή της οικονομικής μας καταστροφής. Να προχωρήσει σε μέτρα απαλλαγής των οικονομιών μας υποχρεώσεών για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει αυτή η κατάσταση».

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας συνεδρίασε έκτακτα και σύμφωνα με τον πρόεδρο αποφάσισε να καταθέσει τις εξής προτάσεις στην πολιτεία: «Εάν δεν ανασταλεί η λειτουργία των επιχειρήσεων, τουλάχιστον να μειωθεί το ωράριό τους.

Αυτό φυσικά προϋποθέτει απόφαση της κεντρικής εξουσίας, καθότι θα πρέπει να αλλάξουν και οι εργασιακές συμβάσεις του προσωπικού των επιχειρήσεων.

Εμείς ζητάμε τα εξής μέτρα: Αναβολή του ΦΠΑ, απαλλαγή από τις τρέχουσες εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων για τέσσερις μήνες, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όσο χρονικό διάστημα είναι κλειστά τα καταστήματά μας, να μην χαθεί καμία ρύθμιση σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορεία, τράπεζες, ΔΕΗ κ.ά., να γίνει άμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης οφειλών και των πλειστηριασμών και τέλος να ανασταλούν οι διακοπές ρεύματος και νερού».

Ο κ. Παπαδόπουλος συνέστησε ψυχραιμία στον εμπορικό κόσμο και την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων στα καταστήματά τους.

Να σημειωθεί ότι στον νομό Λάρισας δραστηριοποιούνται συνολικά 18.000 επιχειρήσεις.

*Σε ανακοίνωσή του το «Fashion City Outlet», στη Λάρισα, αναφέρει ότι «με αίσθημα ευθύνης προς τους επισκέπτες, καταστηματάρχες, συνεργάτες και εργαζομένους προχωρά σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας του.

Το «Bazaar Cash & Carry» θα παραμείνει ανοικτό με κανονικό ωράριο λειτουργίας».

Της Λένας Κισσάβου

------------------------------------------------------

4soyper 15 3 2020

 

5soyper 15 3 2020

 

6soyper 15 3 2020

Τελείως διαφορετική εικόνα σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία με Λαρισαίους –ακόμη και ηλικιωμένους- να συνωστίζονται για είδη διατροφής αλλά και προμήθειες πρώτης ανάγκης

 

 

Gallery άρθρου

{gallery}254177{/gallery}