Ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΗΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2020 15:20
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κιλελέρ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου και ο κοινωνικός λειτουργός του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Θεόδωρος Κοκκινούλης Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κιλελέρ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου και ο κοινωνικός λειτουργός του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Θεόδωρος Κοκκινούλης

«Ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» με εργαζόμενους που υπηρετούν σε υπηρεσίες που έχουν κλείσει (π.χ. παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ κ.λπ.) προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολίτες που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν καθώς και οι άποροι και οι οικονομικά αδύναμοι» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κιλελέρ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.

Ο Δήμος Κιλελέρ ανταποκρινόμενος σε σχετική εγκύκλιο που απέστειλε στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, για τη στήριξη στο σπίτι των ευπαθών ομάδων προέβη σε αυτή τη δράση, για την οποία ο αντιδήμαρχος ανάφερε αναλυτικότερα: «Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης και απασχόλησης προσωπικού ΟΤΑ και των νομικών προσώπων τους κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» με εργαζόμενους που υπηρετούν σε υπηρεσίες που έχουν κλείσει (π.χ. παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ κ.λπ.) προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολίτες που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν καθώς και οι άποροι και οι οικονομικά αδύναμοι. Ο Δήμος Κιλελέρ δημιουργεί τηλεφωνικό κέντρο (τηλ: 6940-422.021, ώρες λειτουργίας 9:00 -14:00) και ειδική πλατφόρμα στον ιστότοπο www. kileler.gov.gr με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων, στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που έχουν ανάγκη. Οι υφιστάμενες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής αναλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, οι οποίες συνίστανται ιδίως στις εξής: Καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους καθώς και των απόρων και οικονομικά αδυνάμων, οι οποίοι αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν. Διεκπεραίωση αιτημάτων τους (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ. Εξυπηρέτησή τους για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης. Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους και κάθε άλλη εργασία συναφή με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Η καταγραφή σε καταλόγους των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους καθώς και των απόρων και οικονομικά αδυνάμων, οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, θα γίνει κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματός τους από τους αρμόδιους υπαλλήλους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» με τη συνεπικουρία και τη σύμφωνη γνώμη των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, στις οποίες κατοικούν οι πολίτες που χρήζουν βοηθείας».

Ο αντιδήμαρχος έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας ότι «οι σημερινές εξαγγελίες έρχονται ως συνέχεια της δέσμης μέτρων που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται στον Δήμο Κιλελέρ και τα οποία ανακοίνωσε προ ημερών ο δήμαρχος Θαν. Νασιακόπουλος. Γίνεται διαρκής επίβλεψη των μέτρων ώστε να μην παρουσιαστεί καμία παρέκκλιση από την εφαρμογή τους.

Ο Δήμος Κιλελέρ θα συνεχίσει να ενημερώνει τακτικά και έγκαιρα τους δημότες του για τα όποια νέα προληπτικά μέτρα θα λαμβάνει για την προστασία της υγείας τους, ενώ πάντα θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη εξυπηρέτησή τους. Ο ιός μάς οδήγησε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό μας, ιδιαίτερα σε αυτόν που η πανδημία τον βρήκε ανήμπορο και ευάλωτο. Σήμερα, χωρίς χρονοτριβή, με σεβασμό στον πλησίον μας διαμορφώνουμε νέα δεδομένα που βασίζονται στις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλοβοήθειας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass