Συγκίνηση για την «αρχόντισσα» της Ελασσόνας

ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Η ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΙΔΗ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2020 18:00

Συγκίνηση και θλίψη στην Ελασσόνα για τον θάνατο της γνωστής Ελασσονίτισσας Ιωάννας Παιδή, που «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Η εκλιπούσα, που κατέληξε σε γνωστή Πολυκλινική της Λάρισας, ήταν σύζυγος του αείμνηστου εμπόρου Γιώργου Παιδή και μητέρα του περιφερειακού συμβούλου – πρ. αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Θανάση Παιδή και της επικούρου καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ρεβέκκας Παιδή.

Ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στην τοπική κοινωνία της Ελασσόνας και όχι μόνο. Ευγενική και πρόσχαρη, διακριτική, αλλά και ανοιχτή με τον κόσμο, κοινωνική, δοτική και φιλότιμη, σοβαρή, με πίστη στον Θεό, με έγνοια για τον συνάνθρωπο, βοήθησε αθόρυβα πολύ κόσμο, με συνεχή προσφορά και έργο στην τοπική Εκκλησία και στα Φιλόπτωχα Ταμεία. Εκκλησιαζόταν συχνά, με συνεχή παρουσία στα κοινωνικά «δρώμενα» της περιοχής και σε εκδηλώσεις.

Ευτύχησε να καμαρώσει και μια εγγονή.

Η κηδεία της Ιωάννας Γ. Παιδή έγινε χθες το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, σε στενό οικογενειακό κύκλο, αυστηρά χωρίς την παρουσία κόσμου, στο πλαίσιο των προσφάτων μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ευάγγελος Γκανάτσιος και π. Χρήστος Γεροφάκας. Παρούσες ήταν και μοναχές της Ι. Μονής Παναγίας Ολυμπιώτισσας.

Σε σύντομο επικήδειο ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων «κατέθεσε»: «Η αδελφή μας Ιωάννα στην επίγεια ζωή ξεχώρισε για την ευγένεια, την αρχοντιά της, τη συνεχή προσφορά της στην Εκκλησία μας και στις ιερές Μονές, στην κοινωνία, το πλούσιο έργο της στα Φιλόπτωχα Ταμεία. Ήταν πάντοτε κοντά στο έργο της Ι. Μητροπόλεως Ελασσώνος και στον κάθε επίσκοπο. Σήμερα, με τη συγκυρία των προληπτικών και απαγορευτικών μέτρων, δεν υπάρχει κόσμος μέσα στον Μητροπολιτικό Ναό της Ελασσόνας, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν είμαστε μόνοι στον αποχαιρετισμό της. Όλη η τοπική κοινωνία, οι πολίτες και οι φορείς της περιοχής είναι νοερά μέσα στην εκκλησία και προσεύχονται για την ανάπαυσή της. Η εκκλησία είναι γεμάτη και σήμερα. Η κοινωνία της Ελασσόνας και η Εκκλησία μας από σήμερα είναι φτωχότερες».

Τέλος, όπως υπενθυμίζεται, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, η οικογένειά της θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass