Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και μια καλημέρα αρκεί για τα μοναχικά άτομα

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ * ΚΑΠΗ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΕΔΗΤ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2020 19:10

Κλειστά εδώ και δύο εβδομάδες τα ΚΑΠΗ του Δήμου Τυρνάβου, όπου είναι πάνω από 1.000 εγγεγραμμένα μέλη, λόγω του κορονοϊού και των προληπτικών μέτρων, μένουν στα σπίτια τους. Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Τυρνάβου είναι συνολικά έξι και συγκεκριμένα: Τυρνάβου, Αμπελώνα, Αργυροπουλίου, Δαμασίου, Ροδιάς και Δελερίων.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Τυρνάβου κ. Άννα Σκουλαρίκη εδώ και μία εβδομάδα και οι εργαζόμενοι στα ΚΑΠΗ μεταφέρθηκαν στο Δημαρχείο Τυρνάβου, ώστε μέσω της ΚΕΔΗΤ και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» να συνεχίσουν την προσφορά σε μοναχικά ή ηλικιωμένα άτομα.

Μιλώντας χθες στην «Ε» η κ. Σκουλαρίκη τόνισε ότι μπορεί τα ΚΑΠΗ να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ωστόσο υπάρχει η ανθρώπινη πλευρά κυρίως για τα μοναχικά μέλη, τα οποία είναι στο σπίτι χωρίς να νοσούν και περιμένουν μια καλημέρα και μια καλή κουβέντα. Η κ. Σκουλαρίκη γνωρίζοντας εδώ και πολλά χρόνια όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ Τυρνάβου επικοινωνεί μαζί τους μόνο και μόνο γι’ αυτή την καλημέρα. Μια καλημέρα που είναι μία κίνηση αισιοδοξίας, αγάπης και συμπαράστασης σε εκείνους και εκείνες που μένουν σπίτι και έχουν ανάγκη να μιλήσουν στον συνάνθρωπο.

Μετά το κλείσιμο των ΚΑΠΗ οι όποιες υπηρεσίες προς τα μέλη του μεταφέρθηκαν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και την ΚΕΔΗΤ, με τη διευθύντρια κ. Ελένη Χατζηζήση -η οποία αν και μητέρα τριών ανήλικων παιδιών δεν έκανε χρήση της άδεια ειδικού σκοπού- να βρίσκεται στη θέση της.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Τυρνάβου έχει τέσσερα στελέχη, τις κ. Κατερίνα Σπανού πρώην πρόεδρο των εργαζόμενων και μέλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού, Στέφη Ντόκου, Μαρία Αδάμου και Ιωάννα Δράκου. Μετά την εξέλιξη του κορονοϊού το «Βοήθεια στο Σπίτι» ανέλαβε και την προστασία και εξυπηρέτηση των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου Τυρνάβου. Επίσης υπάρχει συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, τον ΕΟΠΠΥ στη Λάρισα για συνταγές ηλικιωμένων που δεν πρέπει να βγουν από το σπίτι και εξυπηρετούν τηλεφωνικά και συνταγογραφήσεις.

Στο πλευρό ηθικά και υλικά η δημοτική αρχή Τυρνάβου με τον δήμαρχο κ. Ιωάννη Κόκουρα να στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια για τη στήριξη των συνδημοτών που έχουν ανάγκη ευχαριστώντας όλα τα στελέχη του Δήμου, για τη μεγάλη τους κοινωνική προσφορά αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνά και η χώρα μας.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Eπίσης σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Τυρνάβου, με αφορμή την εγκύκλιο που απέστειλε στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αποφασίστηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» να ενισχυθεί περαιτέρω με στελέχωση με εργαζόμενους που υπηρετούν σε Υπηρεσίες που είναι προσωρινά κλειστές.

Παράλληλα, οι υφιστάμενες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής θα επιτελούν την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης.

Στόχος να εξυπηρετηθεί κάθε δημότης που αδυνατεί ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθεί. Έτσι, ταυτόχρονα, θα επιτευχθεί και η αναγκαία πρόληψη από τη διασπορά και εξάπλωση του ιού.

Οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα:

Τηλέφωνα "Βοήθεια στο Σπίτι": 2492-350.170-171, 2492-350.323.

Τηλέφωνα Κέντρου Κοινότητας: 2492-350.314-315.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Λάσκος Μανδηλάς, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Γρηγοριάδου, η διευθύντρια της ΚΕΔΗΤ κ. Ελένη Χατζηζήση, η προϊσταμένη Τμήματος Προνοιακών Δομών κ. Κοκότη Θεολογία, ο προϊστάμενος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Παιδείας κ. Θεόδωρος Χατζηματός, ο σύμβουλος του δημάρχου κ. Κώστας Νινίκας, καθώς και οι Βράκας Βασίλειος και Παληός Χρήστος, οι οποίοι είναι ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου Τυρνάβου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα