«Να πληρωθούν οι αγρότες του Τυρνάβου»

ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ Ο ΑΣT. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2020 15:48

Παρέμβαση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιου Τσικριτσή και γραμματέα της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ. για την καθυστέρηση των πληρωμών του ΕΛΓΑ.

Με επιστολή του στην «Ε» ο κ. Στέλιος Τσικριτσής σημειώνει:

«Σαν να μην έφτανε η απουσία οποιουδήποτε μέτρου στήριξης του εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων από τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης, λόγω της πανδημίας που πλήττει τη χώρα μας, άρα και κατ’ επέκταση τον παραγωγικό τομέα. Οι αγρότες του Τυρνάβου του Αμπελώνα του Δαμασίου αλλά και άλλων περιοχών του νομού μας αυτές τις δύσκολες ώρες παραμένουν ακόμη απλήρωτοι από τον ΕΛΓΑ. Κλείνουν σχεδόν ένα χρόνο από τη χαλαζόπτωση που κατέστρεψε ολοσχερώς τις παραγωγές τους, την άνοιξη του 2019 και άφησε τους ίδιους και τις οικογένειές τους χωρίς εισόδημα. Τα χρήματα που τους οφείλονται είναι χρήματα των αγροτών, τα οποία έχουν προπληρώσει στον ΕΛΓΑ. Έναν ΕΛΓΑ που πληρώνουν αποκλειστικά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, διότι καμία κυβέρνηση δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ τα τελευταία 9 χρόνια. Υπάρχει κυβερνητική ευθύνη που εδώ και ένα χρόνο οι συνάδελφοί μας παλεύουν να ζήσουν και να καλλιεργήσουν με μηδενικό εισόδημα, με τα έξοδα διαβίωσης αλλά και τα καλλιεργητικά έξοδα να τρέχουν. Ως μέλος του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, έτσι όπως αυτό εκφράζεται από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων και τους αγροτικούς συλλόγους, διεκδικήσαμε και διεκδικούμε να καταβληθούν άμεσα στο 100% οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2019 σε όλους τους δικαιούχους. Πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης των ανθρώπων αυτών και ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Επίσης πρέπει να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του οικογενειακού εισοδήματος των αγροτών- κτηνοτρόφων σε περίπτωση που νοσήσουν οι ίδιοι η λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων σταματήσουν την εργασία τους αλλά και αναγκαία μέτρα οικονομικής στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν επιπρόσθετα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της κατάστασης. Άμεσα μέτρα στήριξης και αποζημίωσης όμως και για τη γυναίκα αγρότισσα ή κτηνοτρόφο που αναγκάζεται να μείνει σπίτι για τις ανάγκες των παιδιών η των ηλικιωμένων.

Εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του δημόσιου συστήματος υγείας που δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό με κίνδυνο της ζωής τους για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Όπως και σε όλους τους εργαζόμενους στα καταστήματα που βρίσκονται σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ελληνικού λαού.

Συνάδελφοι, μένουμε σπίτι προφυλάσσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των αγαπημένων μας προσώπων τηρούμε τις υποδείξεις του Ε.Ο.Δ.Υ. Περιορίζουμε τις εξόδους στο μέτρο του δυνατού για τις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες».

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass