Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός μέτρων προστασίας τα αρτοποιεία

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ * ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΙΧ. ΜΟΥΣΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ * ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟΥΣ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2020 19:30

Την άμεση αντίδραση του προέδρου της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Μιχάλη Μούσιου προκάλεσε η δημοσιοποίηση της εγκυκλίου από το Υπουργείο Οικονομικών με τις ΚΑΔ που εντάσσονται στα οικονομικά μέτρα στήριξης για τους κλάδους που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού.


Από τη λίστα λείπουν τα αρτοποιεία, μολονότι η πτώση του τζίρου από τα παραδοσιακούς φούρνους έχει μειωθεί σημαντικά. Ο Λαρισαίος πρόεδρος της ΟΕΕ έστειλε άμεσα υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών ζητώντας, όπως σχολίασε στην «Ε» να ενταχθούν και τα αρτοποιεία στις ΚΑΔ των επιχειρήσεων που θα τύχουν των μέτρων στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις, οι οποίες υπολειτουργούν και πλήττονται από τις συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας.
Όπως ενημέρωσε συγκεκριμένα τα μέλη της Ομοσπονδίας ο κ. Μούσιος, «αμέσως μόλις δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Οικονομικών οι ΚΑΔ οι οποίοι εντάσσονται στα οικονομικά μέτρα, αποστείλαμε εμπεριστατωμένο υπόμνημα στους αρμόδιους υπουργούς με αίτημα να υπαχθούν και οι επιχειρήσεις μας στις ρυθμίσεις του κράτους. Κρίναμε σκόπιμο να αναλάβουμε αυτή την πρωτοβουλία ώστε να υπάρξουν μέτρα ελάφρυνσης των συναδέλφων μας. Είμαστε και εμείς άνθρωποι, οι οποίοι, διατρέχουμε τον ίδιο κίνδυνο με τους συμπολίτες μας, ενώ ταυτόχρονα έχουμε τις ίδιες οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους μας. Βλέποντας ότι ούτε μια εβδομάδα δεν συμπληρώθηκε από την πρωτόγνωρη κατάσταση αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και ουσιαστικής παύσης των εν γένει επαγγελματικών δραστηριοτήτων λόγω της διάδοσης του κορονοϊού, η παραγωγή μας και κατ’ επέκταση ο τζίρος στα καταστήματά μας έχει μειωθεί. Πιο συγκεκριμένα: Το αρτοποιείο ανήκει στη μεταποίηση. Και ανεξάρτητα από την παραγωγή και τη λιανική διάθεση προϊόντων αρτοποιίας ήδη αντιμετωπίζουμε σημαντική μείωση παραγωγής και κατ’ επέκταση του τζίρου της τάξης του 70%. Ως εκ τούτου ζητήσαμε από τους αρμόδιους υπουργούς να ενταχθούν και τα αρτοποιεία στους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που θα τύχουν των μέτρων στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις, οι οποίες εμφανέστατα υπολειτουργούν και πλήττονται από τις συνέπειες της εξάπλωση του κορονοϊού».

Σχετικά Άρθρα