Mέσω ραδιοφώνου και διαδικτύου οι Γ’ Χαιρετισμοί

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2020 20:10

Μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση τέλεσε -το βράδυ της Παρασκευής- την Ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών, προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου, έχοντας στο πλευρό του δύο ιερείς (μεταξύ των οποίων και τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Αχίλλιο Τσούτσουρα) και έναν ψάλτη και η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το ραδιόφωνο της Μητρόπολης (96.3).


Στην παράκλησή του προς την Παναγία, ο Ποιμενάρχης εμφανώς συγκινημένος ζήτησε τη βοήθειά Της για να ξεπεράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτή την κρίση: Μας προετοίμασες για να πορευτούμε την ερημιά του ξεβολέματος, αλλά εμείς δεν μπορούμε να απολαύσουμε αυτήν την κατάσταση όπως θα θέλαμε. Εσύ όμως ξέρεις καλύτερα. Ίσως για να εκτιμήσουμε όλα αυτά που είχαμε πριν. Όμως προσωπικά, δεν μπορώ δεν ανέχομαι να ψέλνω μόνος μου το «Υπερμάχω Στρατηγώ». Δεν αντέχω και δεν μπορώ να βλέπω μόνος μου την εικόνα Σου, το πρόσωπό Σου, τη μορφή Σου, τον τρόπο με τον οποίο κρατάς τον μονάκριβο Σου Υιό. Εσύ λοιπόν που ξέρεις να δέχεσαι τις ικεσίες και τις παρακλήσεις των πιστών, άκου και αυτές σήμερα, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε ανώδυνα όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση» κατέληξε ο Μητροπολίτης.
ΜΕΣΩ WEB TV ΟΙ Γ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Την τεχνολογία φαίνεται να αξιοποίησε ο εφημέριος του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου στην ενορία της οδού Βόλου, πατέρας Νικηφόρος Κοντογιάννης, ο οποίος χρησιμοποίησε τη φόρμουλα galilea και μέσω του web tv μετέδωσε την Ακολουθία των Χαιρετισμών. Όπως αποδείχθηκε από τα σχόλια που αναρτήθηκαν καθόλη τη διάρκεια της Ακολουθίας, εκατοντάδες Λαρισαίοι φρόντισαν να την παρακολουθήσουν μ’ αυτόν τον τρόπο. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η διαδικτυακή φόρμουλα (Ορθόδοξο Ραδιοτηλεοπτικό Πρόγραμμα) χρησιμοποιείτο από τον ιερέα όλα αυτά τα χρόνια για τη μετάδοση -μέσω διαδικτύου- των κηρυγμάτων και άλλων δραστηριοτήτων της ενορίας.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass