Φόβος στα πλυντήρια, αγωνία στα πρατήρια

*ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ *«ΠΛΕΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΣ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ» ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΛΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2020 19:12

Δίκαια μέτρα για τις επιχειρήσεις τους ζητούν από τα συναρμόδια υπουργεία με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.).

Πάνω σε αυτά τα αιτήματα επιχειρηματολογεί η αντιπρόεδρος της ΠΟΠΕΚ και πρόεδρος Βενζινοπωλών Λάρισας κ. Έλλη Παπαδοπούλου, η οποία στέκεται τόσο στον φόβο των υπαλλήλων να εργαστούν πλέον στα πλυντήρια όσο και στο αδιέξοδο, στο οποίο οδηγούνται τα βενζινάδικα με τον τρόπο που λειτουργούν αυτές τις ημέρες.

Συγκεκριμένα:

Η Ομοσπονδία ζητάει την ένταξη των πρατηρίων στα έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, καθώς τα πρατήρια καταγράφουν αποδεδειγμένα με βάση το σύστημα εισροών εκροών πτώση τζίρου άνω του 60% και εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας, θα αδυνατούν πλέον οικονομικά να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Επίσης ζητάει τη λειτουργία των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, μόνο για τρεις ημέρες την εβδομάδα, με περιορισμένο ημερήσιο ωράριο και τέλος την αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων αυτοκινήτων για την προστασία των εργαζομένων στα πρατήρια από τη διάδοση του κορονοϊού.

*«Στο κομμάτι των πλυντηρίων έχουμε να κάνουμε με δύο δεδομένα αυτές τις ημέρες» εξηγεί η κ. Παπαδοπούλου. «Το ένα -τονίζει- είναι οι παράλογες απαιτήσεις των πελατών. Ζητούν να γίνει καθαρισμός και μέσα στο αυτοκίνητο τη στιγμή που θα κινδυνεύσει τόσο η ζωή των ίδιων όσο και των υπαλλήλων. Το άλλο είναι πως έχουν αρχίσει να φοβούνται οι υπάλληλοι ακόμα και μόνο στο εξωτερικό πλύσιμο. Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας μπορεί να μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα ο ιός στη λαμαρίνα. Ως εκ τούτου είναι δικαιολογημένες οι ενστάσεις των εργαζομένων».

Η κ. Παπαδόπουλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων, προβλέποντας πως η πτώση στον τζίρο των πρατηρίων μετά την 25η Μαρτίου θα είναι περίπου 90% καθώς «δεν υπάρχει πελατεία πλέον. Όσοι έβαλαν βενζίνη έβαλαν και τώρα τα οχήματα θα σταματήσουν να κινούνται σε ανάλογο ποσοστό».

Την ίδια ώρα ωστόσο οι πρατηριούχοι θα κληθούν να πληρώσουν όλα τα λειτουργικά έξοδα, συν τους υπαλλήλους τους για εργασία που δεν… υπάρχει, όμως «Αυτό που ζητάμε είναι να μας δώσουνε δικαίωμα επιλογής για το αν θέλουμε ή όχι να λειτουργήσουμε. Σε αυτούς που λειτουργούν ας υπάρχει ένα περιορισμένο ωράριο για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και να μην υπάρχουν κενά. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να είναι όλη μέρα ανοιχτά. Υπάλληλοι και ιδιοκτήτες έρχονται σε επαφή με τον κόσμο και κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο για όλους».

Εν κατακλείδι, αναφερόμενη στην τιμή των καυσίμων είπε πως είναι ήδη χαμηλή και πως δεν πρόκειται να πέσει καθώς «όλοι έχουμε αποθέματα».

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass