Απαλλαγή επιχειρήσεων από τέλη προτείνει ο Κων. Κολλάτος

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2020 15:38

Προτάσεις στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τεμπών κατάθεσε ο συνδυασμός «Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης» του πρ. δημάρχου κ. Κώστα Κολλάτου.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Η επιβεβλημένη απόφαση αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων καθώς και η μείωση του κύκλου εργασιών αυτών που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας, προκειμένου να περιορισθούν οι συνέπειες από την πανδημία του κορονοιού, δημιουργεί νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά την επιβίωσή τους.

Ο Δήμος Τεμπών οφείλει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στη στήριξή τους, δεδομένης και της αρνητικής οικονομικής κατάστασης στην οποία επανεισέρχεται η χώρα μας.

Προτείνουμε στη Δημοτική αρχή και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να προβεί:

-Στην απαλλαγή δημοτικών τελών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Δ. Τεμπών (εστίαση, επιχειρήσεις με άδεια κοινόχρηστων χώρων και απαλλαγή ανταποδοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.

-Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5% για το σύνολο των επιχειρήσεων.

 -Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για δημοτικά ακίνητα όπου στεγάζονται επιχειρήσεις, απαλλαγή των εργαζομένων των επιχειρήσεων που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με Π.Ν.Π., από τα τέλη ύδρευσης του β´ τετραμήνου του 2020, απαλλαγή καταβολής διδάκτρων για όσο διάστημα παραμείνει κλειστή η Μουσική Σχολή.

-Η παράταξή μας συναινεί σε κάθε έκτακτη δαπάνη με σκοπό την άμεση απολύμανση όλων των δημοτικών και των κοινόχρηστων χώρων. Βέβαια προτεραιότητα όλων μας αυτήν την ώρα είναι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, η προστασία του κοινωνικού συνόλου, των οικογενειών και των εργαζομένων και ζητάμε από τους δημότες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής και των γιατρών. Κρίνουμε όμως τη θέσπιση ελάφρυνσης οικονομικών μέτρων διότι, μέσα από τη στήριξη των επαγγελματιών και της επιχειρηματικότητας στηρίζουμε και τις θέσεις εργασίας».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass