Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λάρισας καταγγέλλει τη δημοτική αρχή

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2015 19:53

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Λάρισας με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει στον Λαρισαϊκό λαό την στάση της δημοτικής αρχής που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου σε σύμπλευση με την παράταξη της κ. Καραλαριώτου (ΝΔ) , αρνήθηκε με φθηνές δικαιολογίες να συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση το κάλεσμα αντίστασης στις οδηγίες του Υπ. Εσωτερικών όπου με εξπρές και επιτακτικές διαδικασίες καλεί τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας να προσαρμόσουν βίαια τα έσοδα και τις δαπάνες τους για τα έτη 2016-2019 στο δημοσιονομικό πλαίσιο πειθάρχησης του νέου μνημονίου.

Η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης επικαλούμενος απουσία σχετικού εγγράφου στην υπηρεσία από πλευράς υπουργείου, αρνήθηκε να θέσει το θέμα προς συζήτηση λέγοντας ότι επειδή είναι προεκλογική περίοδος καλύτερα να μην τα κουβεντιάζουμε αυτά γιατί ευνοούν συγκεκριμένη κομματική σκοπιμότητα. Ποιον συμφέρει όμως η «σιγήν ιχθύος» που προσπαθεί να καλλιεργήσει σε τόσο σημαντικά θέματα η συγκεκριμένη δημ. Αρχή; Μήπως όταν καλούσε και παρευρίσκονταν σύσσωμη η ηγεσία του Δήμου στις συγκεντρώσεις υπέρ του ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα, τότε δεν εξυπηρετούσε συγκεκριμένες κομματικές σκοπιμότητες και συγκεκριμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλλιεργώντας συνειδητά αυταπάτες στο λαό; Μήπως όταν «στέγνωνε» τα αποθεματικά του δήμου με την απόφασή της για παράδοσή τους στην ΤτΕ για να πληρωθεί το ΔΝΤ, δεν εξυπηρετούσε συγκεκριμένες πολιτικές-κομματικές σκοπιμότητες;

Εδώ όμως ξεσκεπάζεται και η δήθεν «αυτοδιοικητική» ρητορεία τους, όταν για ένα θέμα που θίγει τα συμφέροντα των δημοτών της πόλης εκείνοι κάνουν πως δεν είδαν. Δεν είδαν άραγε ότι το μνημόνιο 3 και οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις του χτυπάνε ευθεία στην καρδιά της τοπικής διοίκησης μειώνοντας τους ΚΑΠ (κρατική επιχορήγηση) κατά 23% επιπλέον. Δεν είδαν όταν παρέδωσαν το σύνολο των ταμειακών διαθέσιμων του δήμου ύψους 7,5εκ ευρώ για να πληρωθούν οι τόκοι στο ΔΝΤ το σταμάτημα των όποιων έργων βρίσκονταν σε εξέλιξη, κόντρα στα συμφέροντα των δημοτών τους;

Αυτή είναι όμως η προσφορά τους στο σύστημα. Τώρα που ένα κομμάτι του λαού βγάζει συμπεράσματα για τις αυταπάτες που καλλιεργούσαν σκόπιμα και ως τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να προσπαθούν να τα κουκουλώσουν και μετά τις εκλογές αφού παίξουν ξανά το ρόλο τους στην εξαπάτηση του λαού, να ξαναβγούν στα «κεραμίδια». Έχει γνώση όμως και εμπειρία ο λαός να μην ξαναπέσει στην παγίδα που του ξαναστήνουν. Η μόνη πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος αποτελεί η πρόταση του ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος της ρήξης και της Ανατροπής, γι’ αυτό και πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά στις επερχόμενες εκλογές.

Παρακάτω επισυνάπτουμε το κείμενο που καταθέσαμε για συζήτηση στο σημερινό δημ. Συμβούλιο.  

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιτάσσει τη στρατηγική ευθυγράμμιση Δήμων και Περιφερειών:

  • Σε ακόμη πιο δραματική για τη λειτουργία τους μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που με βάση τα αιματηρά - πρωτογενή πλεονάσματα, για τα έτη 2017 και 2018, κατακρημνίζεται τουλάχιστον κατά 23%.
  • Στην ένταση της φοροεπιδρομής σε βάρος του λεηλατημένου εισοδήματος των λαϊκών - εργατικών νοικοκυριών.
  • Τη συρρίκνωση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων.
  • Τη διεύρυνση του σκλαβοπάζαρου των εργασιακών σχέσεων και την εκμηδένιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων .
  • Το πέρασμα της μισθοδοσίας του προσωπικού των Περιφερειών στην ευθύνη τους με σχεδόν μηδενικά επιπρόσθετα κονδύλια.
  • Την αναγόρευση της λειτουργίας των Δήμων και των Περιφερειών σε επιχειρηματική δράση που φορολογείται με συντελεστή 26%!

Οι Δήμοι που σήμερα δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στη χρηματοδότηση των λειτουργιών τους ώστε να διασφαλίσουν τα στοιχειώδη λειτουργικά τους έξοδα όλο και πληθαίνουν. Οι κυβερνήσεις από το 2010 έχουν κατ΄ εξακολούθηση μειώσει πάνω από 62% την κρατική χρηματοδότηση με αποτέλεσμα από την μια τα «ίδια έσοδα» των δήμων (δηλαδή τα επιπρόσθετα τέλη και οι φόροι στις πλάτες των δημοτών) να ξεπερνούν κατά πολύ το ποσό της χρηματοδότησης τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και από την άλλη κρίσιμες υπηρεσίες για τα λαϊκά νοικοκυριά συρρικνώνονται, παραδίνονται στην ανταποδοτικότητα και τους ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού στράγγισε τους Δήμους από τα λιγοστά αποθεματικά τους και με όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα στον αέρα, όπως είναι η λειτουργία των παιδικών σταθμών, κοινωνικές δομές, καθαριότητα σχολείων, βοήθεια στο Σπίτι κ.α, με την υπογραφή της στο 3ο μνημόνιο κλιμακώνει την αφαίμαξη τους. Μια απόφαση την οποία στήριξαν από κοινού όλες οι δυνάμεις στο δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης και γι’ αυτό έχουν βαρύτατες ευθύνες. Ξεδιάντροπα η κυβέρνηση επιτάσσει να στραφούν στο τραπεζικό δανεισμό και να εντείνουν την φοροεπιδρομή ενάντια στα λαϊκά νοικοκυριά ώστε να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους!

Είναι δε η σπουδή και η βιασύνη της κυβέρνησης τέτοια που παραμερίζει δημοτικές αρχές και δημοτικά συμβούλια. Με τον βούρδουλα του πειθαρχικού δικαίου καθιστά για το σχεδιασμό και την αποτύπωση της νέας δημοσιονομικής πειθάρχησης των δήμων ως υπεύθυνους τους επικεφαλής των οικονομικών τους υπηρεσιών!. Άραγε τι λέει η λεγόμενη «αυτοδιοικητική» δημοτική αρχή Λάρισας μπρος σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης; Πως υπερασπίζονται άραγε τους δημότες από τις νέες επιταγές του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παραμερίζοντας όργανα και εκλεγμένους της «αυτοδιοίκησης» η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες , θέλει να αποτρέψει την αποκάλυψη και τις αντιδράσεις στο αντιλαϊκό της έργο που οδηγούν λαϊκές ανάγκες και δήμους σε μόνιμη χρεοκοπία;

Δυστυχώς η ηγεσία της ΚΕΔΕ διαδοχικά έχει συνδράμει την αντιλαϊκή επιδρομή κυβερνήσεων, κεφαλαίου, ΕΕ. Πρωτοστατεί στην στήριξη της αντιλαϊκής επιδρομής που ξεδιπλώνεται μέσα από τους Δήμους. Έβαλαν «πλάτη» όλοι αυτοί για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Η ηγεσία της ΚΕΔΕ(ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κτλ.) από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη» και από το 1ο στο 3ο μνημόνιο υπηρετεί το ίδιο αντιλαϊκό αφήγημα στους Δήμους. Μέτρα υπέρ της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και τσάκισμα των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας συντασσόμενοι με την κοινή ανακοίνωση των εκλεγμένων κομμουνιστών Δημάρχων, καλούμε κάθε ριζοσπαστική φωνή και δύναμη μέσα από τις δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια να εναντιωθούν, να μην διευκολύνουν την νέα αντιλαϊκή επίθεση και οδηγία της κυβέρνησης. Η παραπέρα ασφυξία της κρατικής χρηματοδότησης για τους Δήμους είναι ταφόπλακα στις εναπομείνασες κοινωνικές δομές και δρόμος για την φοροαφαίμαξη του λαού. Αυτή η αντιδραστική πολιτική οδηγεί το λαό και τους δήμους στην πτώχευση. Με οργάνωση και λαϊκή ανυπακοή πρέπει και μπορεί να ανατραπεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass