Στα 6 μέτρα οι πάγκοι, με το 50% των πωλητών

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΧΘΕΣ * ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΩΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 14 ΑΓΟΡΕΣ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2020 22:37

Πρώτη ημέρα χθες εφαρμογής των νέων μέτρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών και στη Λάρισα παρατηρήθηκε συμμόρφωση των μικροπωλητών και παραγωγών με όσα αυτά επιβάλλουν. Συγκεκριμένα, με μικρότερο αριθμών πάγκων και με απόσταση τουλάχιστον

πέντε μέτρων μεταξύ τους πραγματοποιήθηκαν οι δύο λαϊκές αγορές στις συνοικίες Αγίου Κωνσταντίνου και της Ανθούπολης, καθώς το σύνολο των πωλητών που συμμετέχουν σε αυτές είχαν ενημερωθεί ήδη από το Σαββατοκύριακο για τους νέους κανόνες, από τον Δήμο Λαρισαίων, ο οποίος έχει καταρτίσει το πρόγραμμα λειτουργίας των δεκατεσσάρων λαϊκών αγορών στην πόλη και στις δημοτικές ενότητες. Όπως δήλωσε στην «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Θανάσης Αδαμόπουλος: «Τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν αυστηρά. Για μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο των πωλητών όσο και των καταναλωτών, ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε μάλιστα να προεκτείνει την προτεινόμενη απόσταση μεταξύ των πάγκων, από 5 σε 6 μέτρα, καθώς αντίστοιχα και να μειώσει το επιτρεπτό μήκος των πάγκων από 4 σε 3 μέτρα. Για την ομαλή λειτουργία των δύο χθεσινών λαϊκών αγορών στην πόλη, είχαμε ήδη έρθει σε επικοινωνία με τους Συλλόγους Μικροπωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, από το περασμένο Σαββατοκύριακο, ώστε να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα. Τα μέλη τους γνωρίζουν πλέον πως θα λειτουργούν και φαίνεται να τηρούν τους νέους κανόνες. Παράλληλα, έχουμε καταρτίσει πρόγραμμα του ποσοστού συμμετοχής των πωλητών και στις δεκατέσσερις λαϊκές αγορές (της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων), καθώς, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, θα πρέπει η κάθε μία από αυτές να λειτουργεί με το 50% των πωλητών της. Το πρόγραμμα θα βρίσκεται αναρτημένο στην αρχή κάθε λαϊκής αγοράς». Την εφαρμογή των μέτρων επιτηρεί ο επόπτης λαϊκών αγορών του Δήμου Λαρισαίων. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λαρισαίων «Λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, αύριο Τετάρτη, οι Λαϊκές Αγορές που γίνονται την ημέρα αυτή στη συνοικία Αγίου Αθανασίου στην οδό Καλλιθέας και στη συνοικία Νεράιδας στην οδό Λατταμύα, θα πραγματοποιηθούν μία ημέρα πριν δηλαδή σήμερα Τρίτη 24-03-2020 στους ίδιους χώρους. Οι Λαϊκές Αγορές της Τρίτης α) στη συνοικία Σιδηροδρομικού Σταθμού στην οδό Παλαιολόγου και β) στη συνοικία Αμπελοκήπων στην οδό Γρηγοροπούλου θα λειτουργήσουν κανονικά. Υπενθυμίζουμε ότι η λειτουργία λαϊκών αγορών αφορά σε τρόφιμα και ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας. Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα ισχύοντα νέα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί στις 20-03-2020, κρατώντας τις αποστάσεις κατά τη συναλλαγή». ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ Σύμφωνα με την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων, τα νέα μέτρα είναι τα εξής: «Για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 ως και 30.4.2020 επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών ως ακολούθως: -Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν σύμφωνα με την άδειά τους συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία πωλητών. -Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες κάθε φορά πωλητές στις λαϊκές ευθύνης τους. -Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass