Εθνική επέτειος χωρίς προηγούμενο…

ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ *ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2020 18:00

Χωρίς προηγούμενο η χθεσινή μέρα, 25η Μαρτίου, και για την Αγιά, όπως άλλωστε και για ολόκληρη τη χώρα.

Δίχως εορταστικές εκδηλώσεις, μα με τη σύμπνοια όλων να βρίσκεται στο ζενίθ, οι κάτοικοι της κωμόπολης, αλλά και όλων των χωριών του Δήμου Αγιάς, τηρώντας πιστά τα περιοριστικά μέτρα, που στοχεύουν στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, παρέμειναν στη συντριπτική πλειονότητα κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Την καθ’ όλη διάρκεια του 24ωρου επικρατούσα βουβαμάρα διέκοψαν στις 11 το πρωί οι καμπάνες όλων των εκκλησιών που ήχησαν χαρμόσυνα για τις εορτές της Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η συμβολική αυτή ενέργεια πραγματοποιήθηκε μετά την παραίνεση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου «για την ηθική ενίσχυση του λαού, κατά την περίοδο της ισχυρής δοκιμασίας που η πατρίδα και η ανθρωπότητα υφίσταται, αλλά και για την απόδοση τιμής στους Αγωνιστές του 1821, τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, που με τον αγώνα και τη θυσία τους έκτισαν εκ του μηδενός τη σύγχρονη Ελλάδα και το περήφανο Έθνος μας». Ο κ. Ιγνάτιος, μάλιστα, είχε από την προηγούμενη μέρα καλέσει τον κόσμο να γεμίσει τις αυλές και τα μπαλκόνια των κατοικιών με την ελληνική σημαία «για την ανύψωση» όπως τόνισε σε μήνυμά του «του φρονήματος όλων και την ενίσχυση όλων εκείνων που δοκιμάζονται από τη μάστιγα της ασθένειας, αλλά και των ιατρών και νοσηλευτών που αναλώνονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή του “πολέμου”».

Πέραν όλων αυτών, βέβαια, συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι της Αστυνομίας στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών. Σύμφωνα με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Βασίλη Βλαχογιάννη, την Τρίτη επεβλήθησαν πρόστιμα σε τρεις περιπτώσεις. Το ένα αφορούσε σε περίπτωση όπου σε ένα αυτοκίνητο, προερχόμενο από τη Δήμητρα με κατεύθυνση την Αγιά, επέβαιναν τρία μη συγγενικά άτομα (ελάχιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι δύο), ενώ τα άλλα δύο πρόστιμα αφορούσαν σε περιπτώσεις όπου οι οδηγοί δεν διέθεταν βεβαιώσεις μετακίνησης. Χθες Τετάρτη, ως το μεσημέρι επεβλήθησαν πέντε πρόστιμα, όλα διότι οι οδηγοί δεν διέθεταν βεβαιώσεις μετακίνησης. Τέλος, όπως επισήμανε στην «Ε» ο κ. Βλαχογιάννης, θέμα υπάρχει με τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα, τροχόσπιτα, με ξένους επιβαίνοντας φυσικά, οι οποίοι ουσιαστικά «ξέμειναν» στην πατρίδα μας μετά την ανακοίνωση των μέτρων κι ενώ βρίσκονταν ήδη σε διακοπές. Σε αυτούς γίνονται συστάσεις και ενημέρωση, με την προτροπή φυσικά να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με τις προξενικές τους αρχές, αφού κι αυτοί πλέον αυτό που επιθυμούν είναι να εγκαταλείψουν τη χώρα και να βρεθούν γρήγορα πίσω στις οικίες τους.  

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass