Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σώοι και υγιείς επέστρεψαν οι Αμπελωνίτες από το Μεξικό

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΟΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2020 20:14

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες για τον Γολγοθά που βίωσαν τρεις Αμπελωνίτες και μία ακόμη συνταξιδιώτισσά τους, γιατρός από την Εύβοια, οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο Μεξικό αδυνατώντας αρχικά να επιστρέψουν στην πατρίδα.

Τα 4 νεαρά άτομα πέρα από το άγχος της επιστροφής ήταν καλά στην υγεία τους και επέστρεψαν τελικά χωρίς προβλήματα στην Ελλάδα.

Το προηγούμενο διάστημα η ελληνική πολιτεία, η πρεσβεία, και το υπουργείο Εξωτερικών με παρέμβαση του βουλευτή Μάξιμου Χαρακόπουλου αλλά και το προσωπικό ενδιαφέρον του δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα κινητοποίησαν τον κρατικό μηχανισμό εντός και εκτός Ελλάδος, ώστε οι συμπατριώτες να επιστρέψουν στην πατρίδα μας.

Τελικά παρά την άμεση κινητοποίηση της ελληνικής πολιτείας, οι Αμπελωνίτες στάθηκαν τυχεροί και πρόλαβαν αεροπορικά εισιτήρια από Μεξικό προς Καναδά και από εκεί με άλλες πτήσεις προς Ελλάδα.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ένας εκ των Αμπελωνιτών ταξιδιωτών δήλωσε ότι υπήρξαν μεν τυχεροί που ταξίδεψαν τελευταία στιγμή ιδιωτικά για την Ελλάδα, ωστόσο το ελληνικό κράτος ήταν έτοιμο να τους μεταφέρει, όπως πληροφορήθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία. Και για τον λόγο αυτό ευχαριστούν τον βουλευτή κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο αλλά και τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Ι. Κόκουρα για το ενδιαφέρον τους. Επίσης κάνουν θετική αναφορά στον τρόπο με τον οποίο το ελληνικό κράτος συμπεριφέρεται με αγάπη και σεβασμό σε εκείνους που βρέθηκαν σε ξένο τόπο και θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα.

Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Χρυσοβέργη στην εξυπηρέτηση των Αμπελωνιτών για την επιστροφή τους από το Μεξικό στην πατρίδα.

Οι Αμπελωνίτες έχουν ελεγχθεί για τον κορονοϊό, βγήκαν αρνητικοί και επέστρεψαν στα σπίτια, τις οικογένειες και γενικότερα τους δικούς τους ανθρώπους χωρίς κανένα κίνδυνο υγείας τους, έχοντας μια διαφορετική εμπειρία ζωής αλλά πάντα με θετικό αποτέλεσμα.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε)

Του Κώστα Τσόλα

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα