Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε 19χρονοι έπαιζαν… μπάσκετ στην αυλή σχολείου

ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ * ΣΤΙΣ 47 ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2020 20:00

Τα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού φαίνεται πως αγνόησαν πέντε 19χρονοι, οι οποίοι βρέθηκαν προχθές το μεσημέρι να παίζουν μπάσκετ σε αυλή σχολείου.

Ένα… πανάκριβο όπως αποδείχθηκε αγώνα, καθώς αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης επέβαλαν πρόστιμο 150 ευρώ σε κάθε έναν από τους πέντε νεαρούς, οι οποίοι αψήφησαν την απαγόρευση και μεσημεριάτικα προχθές, 25η Μαρτίου έδωσαν ραντεβού στην αυλή του λυκείου.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού έχουν ενταθεί και σε δεκάδες περιπτώσεις επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα. Προχθές 25η Μαρτίου, τρίτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου βεβαιώθηκαν 65 παραβάσεις σε όλη τη Θεσσαλία, εκ των οποίων 37 στη Λάρισα, 18 στον Βόλο, 6 στα Τρίκαλα και άλλοι 4 στην Καρδίτσα. Μέχρι χθες το μεσημέρι βεβαιώθηκαν άλλες 10 παραβάσεις στη Λάρισα (από τις 18 στη Θεσσαλία) και ο συνολικός αριθμός των παραβάσεων στον νομό Λάρισας ανέρχεται στις 47.

Παραβάσεις που στην πλειοψηφία τους αφορούν σε πεζούς που μετακινούνται χωρίς να φέρουν μαζί τους τη βεβαίωση και λιγότερο σε οδηγούς που μετακινούνται με τα οχήματά τους χωρίς επίσης να φέρουν βεβαίωση.

Εξαίρεση αποτέλεσαν οι πέντε 19χρονοι οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», λίγο πριν τις 4 προχθές το μεσημέρι βρέθηκαν να παίζουν μπάσκετ σε αυλή συνοικιακού σχολικού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ. και αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης να βεβαιώσουν πρόστιμο 150 ευρώ στον κάθε έναν. Αγώνας που έληξε… πρόωρα αφού οι νεολαίοι δέχθηκαν το πρόστιμο χωρίς να προβάλλουν καμιά δικαιολογία και εγκατέλειψαν την αυλή μετά τις συστάσεις των αστυνομικών.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, μέχρι χθες βεβαιώθηκαν 3.491 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Ενώ για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά τη σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις και συνελήφθησαν 6 πολίτες σε Νότιο Αιγαίο, Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο και Ιόνια Νησιά. Σημειώνεται επίσης ότι από την έναρξη του μέτρου για τα καταστήματα την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 264 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 273 πολίτες, μεταξύ των οποίων και Λαρισαίοι. «Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Gallery άρθρου