Στήριξη κατ΄ οίκον…

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ *«ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ…» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ * ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ, ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ -ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2020 20:02
Θα φτάσει τις 420 μερίδες φαγητού το Κοινωνικό Συσσίτιο, που θα μοιράζει στα σπίτια ευπαθών ομάδων ο Δήμος Λαρισαίων Θα φτάσει τις 420 μερίδες φαγητού το Κοινωνικό Συσσίτιο, που θα μοιράζει στα σπίτια ευπαθών ομάδων ο Δήμος Λαρισαίων

Στην πρώτη γραμμή της «μάχης» βρίσκονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων, προσαρμόζοντας το έργο τους στις νέες συνθήκες.

Με σκοπό να στηρίξουν τους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ενισχύουν τις δράσεις τους, προχωρούν σε αναπροσαρμογές στη διαχείριση και υλοποίηση των υποστηρικτικών υπηρεσιών και κάνουν έναν μεγάλο αγώνα να αντεπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε, μπροστά στην απειλή της πανδημίας του κορονοϊού.

«Μείνετε σπίτι και εμείς είμαστε δίπλα σας…» είναι το μήνυμα που απευθύνει στους πολίτες της Λάρισας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Σωτήρης Βούλγαρης, μιλώντας στην «Ε» για τον νέο σχεδιασμό δράσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

«Όσο αυξάνεται η πίεση και ο κλοιός των μέτρων για την προφύλαξη του κόσμου από τη μετάδοση του κορονοϊού, τόσο πιο εντατικά ενισχύουμε τις δομές στήριξης», σημειώνει.

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα σε εκπροσώπους επιστημονικών και κοινωνικών φορέων της πόλης, φορείς που επιτελούν παρόμοιο ή παράλληλο έργο με αυτό του Δήμου, ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους προς έναν κοινό στόχο, αυτόν της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ανάφερε ότι βρήκε την αμέριστη ανταπόκριση όλων, όπως του Ιατρικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Ι.Ψ.Α., εθελοντικών ομάδων κ.ά., με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και να διευρύνεται σταδιακά, ένα κοινωνικό δίκτυο προσφοράς στις δράσεις που αναπτύσσουν αυτό το χρονικό διάστημα οι Κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων.

Αντίστοιχα, αγώνα δρόμου κάνουν καθημερινά οι υπάλληλοι των Κοινωνικών Δομών, το έργο των οποίων ενισχύθηκε και με άτομα άλλων δομών του Δήμου, που σταμάτησαν προσωρινά την εντατική λειτουργία τους.

«Η ανταπόκριση στις νέες ανάγκες, που προέκυψαν μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο περιβάλλον, που όμοιό του δεν έχει ξαναζήσει η πόλη, απαιτεί καθημερινή αξιολόγηση της κοινωνικής δράσης, ώστε να καλύψουμε όλα τα κενά και να βελτιώσουμε τις παροχές.

Βήμα-βήμα αξιολογούμε και προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες στις νέες συνθήκες για να υπάρχει αποδοτικό έργο…» δηλώνει ο κ. Βούλγαρης.

Επισημαίνει δε, ότι αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των ατόμων που στέφονται για βοήθεια στις κοινωνικές υπηρεσίες, είτε πρόκειται για μοναχικά ηλικιωμένα άτομα, είτε γενικότερα για άτομα που δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο σε αυτή δύσκολη περίοδο, να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Αναλυτικότερα, οι κοινωνικές παροχές του Δήμου είναι οι εξής:

ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΖΕΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΓΙΑ 200 ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ

200 Λαρισαίοι σήμερα, έχουν καθημερινά ένα πιάτο ζεστό φαγητό στην πόρτα τους σπιτιού τους, από το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός τους, καθώς εντάσσονται σταδιακά και ωφελούμενοι που σιτίζονταν από τον «Επιούσιο» της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

«Εκτιμώ ότι ο αριθμός των ωφελούμενων από το κοινωνικό συσσίτιο θα ανέλθει στους 420» δηλώνει ο κ. Βούλγαρης, για την πορεία ανάπτυξης αυτής της δράσης, όταν ολοκληρωθεί πλήρως ο κατάλογος των ατόμων που στήριζε ο «Επιούσιος».

Αναφέρει ότι τις διανομές φαγητού στο σπίτι, θα στηρίξουν εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Μητρόπολης Λάρισας και του Δήμου, και τους ευχαριστεί θερμά.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Δεκάδες άτομα τρίτης ηλικίας περιμένουν τα φάρμακά τους στο σπίτι από τους ανθρώπους των Κοινωνικών Δομών.

Συνταγογραφούνται στα κοινωνικά ιατρεία.

Παράλληλα ενισχύθηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, ικανοποιούνται αιτήματα πολιτών, μετά από αξιολόγηση και για όσους έχουν διαπιστωμένη ανάγκη και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον.

Σημείο υποδοχής των αιτημάτων είναι ο Συμβουλευτικός Σταθμός των Κοινωνικών Υπηρεσιών, που ανταποκρίνεται στα τηλέφωνα

2410-680.243 και 680.220.

Παράλληλα συνεχίζει τη λειτουργία του το Λευκό ταξί, για τη μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ

ΓΡΑΜΜΕΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Λειτουργούν δύο τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης για τους Λαρισαίους που «μένουν σπίτι». Στα τηλέφωνα, στα οποία θα απαντούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου είναι τα εξής: 2410-680.245 και 6970-236.181 (όλο το 24ωρο). Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη λόγω της αυξημένης ανάγκης που παρατηρήθηκε αυτές τις ημέρες για ψυχολογική στήριξη θα ενισχυθεί η απογευματινή βάρδια ψυχολόγων.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι στηρίξουν αυτή τη δύσκολη εποχή τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Λαρισαίων καθώς και τους εργαζόμενους αυτών.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass