Καθαρίστριες κουρεύουν τα πάρκα στο Συκούριο

Καταγγέλλει το Σωματείο Καθαριστριών ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2020 15:20

Το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Λάρισας σε καταγγελία του μεταξύ άλλων σημειώνει πως «η Δημοτική Αρχή Τεμπών εκμεταλλευόμενη την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, έστειλε τη μία καθαρίστρια αορίστου χρόνου καθώς και τις εργολαβικές καθαρίστριες των σχολειών να βοηθάνε στο κούρεμα του γκαζόν, στο καθάρισμα των λαϊκών αγορών και των δρόμων καθώς και σε όποιο άλλο κοινοτικό κτίριο έχει μείνει εδώ και χρόνια ακαθάριστο στη Δημοτική Ενότητα του Συκουρίου.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της διοίκησης του σωματείου που ζητά να διαβάσουν καλύτερα την απαράδεκτη εγκύκλιο του υπουργού εσωτερικών. Αυτή η οδηγία αναφέρεται και στις εργολαβικές καθαρίστριες των σχολείων που αμείβονται με 300 ευρώ τον μήνα, δουλεύουν με καθεστώς εργολαβίας και όχι με ωράριο εργασίας και ζητά δε να απασχοληθούν σε διάφορες εσωτερικές δομές πολύ συγκεκριμένες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάποιους εργοδότες –δήμους να βρίσκουν ευκαιρία να διαλύουν κάθε εργασιακό δικαίωμα στο όνομα δήθεν της ασφαλείας των δημοτών.

Αλήθεια κ. Υπουργέ Εσωτερικών, Δήμαρχε Τεμπών : Οι συμβασιούχοι, εργολαβικοί καθαριστές θα πληρωθούν με βάση τις ώρες, θα πάρουν μισθό ; Επίσης τους προειδοποιούμε να σταματήσουν κάθε είδους ανάκριση και ερώτηση στους εργαζόμενους για το σωματείο. Το σωματείο πραγματοποιεί ελέγχους και δεν λογοδοτεί στην εργοδοσία.

Να ξέρουν ότι τα δικαιώματά μας, δεν μπαίνουν σε καραντίνα, επειδή βρήκαν ευκαιρία με τον κορονοϊό, να μας εξοντώσουν, ας το πάρουν απόφαση, την οργάνωσή μας δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass